ПОЛИТИКА

Ђорђевић (Ослобођење): Вучић наставља издајничку политику, Русија главни заштитник Србије у УН

Прочитај ми чланак

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић говори о одлуци делегације Србије у Генералној скупштини Уједињених нација да гласа за искључење Русије из Савета УН за људска права, показатељ да предсеник Србије Александар Вучић наставља „издајничку политику“.

Ђорђевић је у писаној изјави навео да је Русија главни заштитник Србије у УН, не само као гарант Резолуције 1244, која одржава Косово и Метохију у саставу Србије, већ је то била „и онда када су неке западне земље желеле да српски народ заувек означе као геноцидан“.

„И поред упозорења Русије да ће гласање за њено искључење из УНХРЦ-а сматрати непријатељским чином који ће угрозити билатералне односе, (Вучић) донео је одлуку да се по трећи пут у Уједињеним нацијама сврста на страну својих западних спонзора, чиме је начинио нови корак ка увођењу санкција“, изјавио је данас Ђорђевић.

Он је навео да га Вучићеве такве одлуке не изненађују јер је, према његовим речима, јасно како је он дошао на власт, ко га је довео и с којим циљем.

„Није ми изненађење ни његов бесраман однос према нашем најважнијем спољнополитичком партнеру, годинама на то у разговорима указујем својим руским пријатељима и колегама, а сада ће то осетити и народ у Србији. Цене гаса и горива ће отићи у небеса као што неће бити извоза пољопривредних и других производа у Русију“, рекао је Ђорђевић.

Лидер Ослобођења је позвао „све родољубиве снаге“ да стану у одбрану Русије и искажу бунт против оваквих одлука српских власти.

„Ми смо ти који се морамо супротставити. Нико то не очекује ни од власти, јер су то уцењени људи којима је на памети само даље богаћење, ни од већег дела опозиције, која ћути на овакве потезе вероватно јер би и сама чинила исто на Вучићевом месту, или пак зато што је под његовом контролом, попут многих такозваних десничара“, рекао је Ђорђевић.

АР ИНФО / ДАНАС

Back to top button