КУЛТУРА

Филм “Мрак” у Дворани Парк

Прочитај ми чланак

“Мрак”, истинит филм о патњи српске девојчице са Косова и Метохије осваја свет! Ово остварење редитеља Душана Милића већ је освојило награду публике на 33. Филмском фестивалу у Трсту. Радња драме/психолошког трилера “Мрак” инспирисана је истинитим догађајем који се одиграо у време мартовског погрома на Косову и Метохији.

Филм обрађује животну и потресну причу која је испричана кроз визуру девојчице Милице, која са мајком и дедом живи у планинским забитима Косова, на имању окруженом густом шумом.

Ауторску екипу филма чине сценариста и редитељ Душан Милић, директор фотографије Кирил Проданов, сценограф Миленко Јеремић, костимографкиња Лидија Јовановић, монтажер Yанис Цхалкиадакис и композитор Кристиан Еиднес Андерсен.

У глумачкој подели су Даница Ћурчић, Славко Штимац, Миона Илов, Флавио Паренти, Иван Зербинати, Никола Кент, Даррен Петтие, Никола Ракочевић, Славиша Чуровић, Слађана Букејловић.

После светске премијере у Трсту, филм “Мрак” је имао премијеру 26. фебруара пред домаћом публиком у оквиру такмичарског програма предстојећег 50. Међународног филмског фестивала- ФЕСТ 2022.

У нашој Дворани Парк играће 28. марта од 20 часова. Добро дошли у биоскоп!

Дворана Парк, 28. март 2022, 20 часова.

АР ИНФО / ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРУ АРАНЂЕЛОВАЦ

Back to top button