АРАНЂЕЛОВШТИНЕ

Како да се одбраните од СНС активиста за време избора

Прочитај ми чланак

Ускоро ће избори у Аранђеловцу и зато је права прилика да вам дамо пар савета или упутстава како да се одбраните од СНС активиста када вам дођу на врата стана, покушају да уђу у двориште или вас смарају телефоном.

СТАН ИЛИ КУЋА:
Ако вам се неки од активиста СНС-а појави пред вратима стана или у вашем дворишту питајте га одакле им ваши приватни подаци и неморате да одговарате на њихова питања јер нисте у обавези да одговарате. Замолите их љубазно да напусте зграду у којој живите или двориште ваше куће. Кампања врата до врата је одавно позната али ако неко дође до вас са вашим личним подацима или чланова ваше породице то је већ нешто друго.

ПОЗИВИ ТЕЛЕФОНОМ:
У случају да вас активисти СНС-а смарају телефоном и у овом случају их питајте одакле им број вашег телефона јер фиксни број могу да нађу у телефонском именику и жутим странама. Ако вас зову на мобилни такођер их питајте одакле им број мобилног и питајте вашег мобилног оператера да ли је он дао ваш број некој од странака. Догађа се често да грађани потписују разне петиције и остављају своје личне податке који могу да се злоупотребе. Љубазно им одговорите да нисте заинтересовани да одговарате на питања, а ако вас и даље смарају једноставно спустите слушалицу вашег фиксног телефона или прекините разговор на мобилном.

УЛИЦА:
Ово је најгора варијанта јер ако сте на улици онда сте на јавној површини и немате сасвим контролу над ситуацијом. Уколико вам неки СНС смарач приђе и поставља питања одговорите љубазно да нисте заинтересовани да одговарате на питања. Ако је и даље упоран убрзајте корак. То увек помаже.

Како не би дошло до непријатних ситуација и губљења вашег драгоценог времена АР ИНФО је био слободан да уради једну информацију упозорења коју можете да штампате, залепите на врата стана или окачите на улазна врата вашег дворишта.

Овде можете да преузмете датотеку за штампање.

АР ИНФО

Back to top button