ПОЛИТИКА

Ђорђевић уместо потписа предао РИК-у празне кутије и налепнице “ИЗДАЈНИК”

Мафија се не руши на изборима

Прочитај ми чланак

Ових дана се на политичкој сцени Србије одиграо до сада невиђени перформанс. Лидер покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић са својим саборцима, предао је члановима Републичке изборне комисије, уместо потписа грађана за кандидатуру за председничке изборе, празне кутије и поделио налепнице са ликом председника Александра Вучића и натписом “ИЗДАЈНИК”.

Лидер покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић је још једном доказао своју доследност у борби против режима Александра Вучића и непристајање на труле компромисе и учествовање у фарси од избора.

Иако су медији последњих дана најављивали да је Ђорђевић одустао од бојкота и да ће учествовати на председничким изборима као један од кандидата, вођа Ослобођења је показао да је све то била режимска пропаганда с циљем да се покаже да у Србији не постоји права опозиција и да су сви исти.

Млађан Ђорђевић је са својим сарадницима Републичкој изборној комисији донео празне кутије које су по њему “слика безнађа и слика растављених породица због економске беде и због изостанка правде у СНС Србији, из које се бежи и која се празни”, и предао налепнице, које су се налазиле у једној од кутија, са натписом “ИЗДАЈНИК”, које по његовим речима указују “да је Александар Вучић издао Русију и тиме угрозио националне интересе Србије”.

Ђорђевић се по изласку из РИК-а обратио медијима и објаснио разлоге за ову акцију:

“Ми смо данас дошли да пробијемо медијску блокаду. Ово је једини начин да се чује наш апел и наш вапај. Циљ данашњег доласка овде је да још једном укажемо народу да је Александар Вучић издајник који је противно вољи апсолутне већине српског народа гласао за осуду Русије у Генералној скупштини Уједињених нација, који припрема увођење санкција Русији, чиме директно угрожава српске националне интересе на Косову и Метохији и у Републици Српској”, појаснио је Ђорђевић.

“Српски народ је против било какве конфронтације с Русијом, а Александар Вучић ту вољу народа крши”, истакао је.

“Ми данас нећемо предати потписе за предстојеће изборе у Србији, јер, као што смо раније рекли, на лажним и намештеним изборима не желимо да учествујемо. Данас предајемо празне кутије, јер су ови избори само фарса којом режим жели да стекне легитимитет за своју издају, пљачку и уништавање Србије. У томе му помажу сви они који ће на оваквим изборима учествовати”, напоменуо је лидер Ослобођења и још једном нагласио:

“Мафија се не побеђује на изборима. Ове празне кутије су слика безнађа, растављених породица и испражњене Србије коју свакодневно напуштају највреднији и најспособнији људи бежећи од мафијашког режима који је девастирао и уназадио ову земљу. Овим чином указујемо на бесмисао избора, јер се на њима бира клан који ће да настави да пљачка Србију, свађа Србе и издаје националне интересе. На челу тог клана је онај чији лик се налазио у овим кутијама”, завршио је своје обраћање Млађан Ђорђевић.

АР ИНФО / ПОЛИТИЧКИ

Back to top button