ВЕСТИ
У тренду

Интервју са Миодрагом Прековићем из Српског покрета Двери

Прочитај ми чланак

Приближавају се локални избори у Аранђеловцу. Шта очекујете, као део Коалиције са народом?

– Пре свега, веома је битна чињеница да смо направили Коалицију са народом. Као доказана опозиција овој неспособној и корумпираној власти у Аранђеловцу, грађани су нас препознали као најозбиљнију алтернативу о чему сведоче десетина позива и порука подршке на дневном нивоу од стране Аранђеловчана. Ми смо спој људи са искуством и младих људи, људи из града и са села, људи свих образовних профила, али пре свега спој честитих људи који Аранђеловац носе у свом срцу, односно људи који су доказане локал патриоте.

Шта је програм Коалиције са народом, односно шта ћете прво учинити ако смените власт Српске напредне странке у Аранђеловцу?

– Ух, врло тешко питање шта би прво учинили. СНС је девастирао Аранђеловац у сваком смислу – привредно, туристички, инфраструктурно и на сваки други начин. Пре свега, урадили би комплетну ревизију уговора општине Аранђеловац у претходних десет година и за све што није рађено по закону, а тога има много, поднећемо кривичне пријаве јер неко мора одговарати за сва кршења закона у претходном периоду и енормно лично богаћење са позиције јавних функционера. Увешћемо ред у рад општинске управе, јавних предузећа и установа, где ће се руководећи кадар бирати искључиво на конкурсу на основу стручности, а не као до сада вођени једино партијским интересом. Желимо да аранђеловачким породицама вратимо жељу да овде остану и живе нормално од свог рада. Примера ради, ми нећемо улагати 50 милиона динара у камере које не раде, већ ћемо тај новац издвојити за бесплатне уџбенике и бесплатан превоз деце.

Која је Ваша порука Аранђеловчанима пред локалне изборе 3. априла?

– Моја, али и порука мојих сабораца је једноставна. Нека погледају у свој новчаник и нека погледају огроман раст цена свих производа. То је политика СНС-а коју подржава и ова наша несрећна локална власт. Зато је избор 3. априла веома лак – ако желе наставак владавине неспособне аранђеловачке власти која није довела ниједног инвеститора у Аранђеловац за 10 година своје власти и која је од 6 милиона планираног буџетског прилива од туристичких боравишних такси у прошлој години остварила само 1,2 милиона, онда је избор Српска напредна странка. Ако желе нове инвеститоре у Аранђеловцу и развој туризма, онда је избор Коалиција са народом.

Ми се у Аранђеловцу сви врло добро знамо и иза људи у нашој групацији никада нису стајале празне речи, већ дела.

АР ИНФО

Back to top button