ПОЛИТИКА

НАДА НАШЕГ ГРАДА – Интервју са Надеждом Прековић!

Интервју са Надеждом Прековић, председником ОО Двери Аранђеловац, једном од чланица „Коалиције са народом“

Прочитај ми чланак
Госпођо Прековић, представите се укратко и нама и свим Аранђеловчанима.

НП: Одрасла сам у Аранђеловцу, у коме сам завршила основну школу и гимназију „Милош Савковић”. Након тога студирала на Факултету политичких наука Универзитета у Београду. У жељи да се вратим у Аранђеловац, да наставим да живим и својим радом допринесем развоју овог града, дипломирала сам на тему „Локална самоуправа у Аранђеловцу”. Дипломирала сам 2009. године, међутим по повратку у Аранђеловац није ми пружена прилика да стечено знање употребим на добробит Аранђеловчана.

Како гледате на оне који воде општину већ 10 година?

НП: Негативна селекција кадрова у нашој општини, где је оданост владајућој странци предност над знањем, искуством и добронамерношћу, довела је до тога да се на водећим местима налазе они који немају ни визије, ни жеље да Аранђеловчанима буде боље. Њихов искључиви циљ је само остваривање изборног резултата, кроз све врсте притисака и уцена грађана.

Надежда Прековић – Нада нашег града


Шта је то што Коалицију са народом издваја од свих осталих у политичком животу Аранђеловца?

Ми, у Коалицији са народом, Аранђеловац видимо као град непресушних могућности и потенцијала. Да би град почео да се развија у правом смеру, неопходно је створити предуслове за то. Основни предуслов је да на водећа места у општини дођу људи неокаљаног образа, способни, часни људи, домаћини који на Аранђеловац гледају као на своју породицу. Директори јавних предузећа и установа ће бити бирани на јавном конкурсу по својој стручности, а не по партијској линији. Потребни су нам менаџери који је ће од јавних предузећа створити сервис грађана, а не, као што је до сада био случај, место запошљавања партијских послушника.

Шта треба променити како грађани не би одлазили из Аранђеловца?

Коалиција са народом има за циљ да се сваки становник Аранђеловца, било да се ради о деци или старијима, било да станује у граду или на селу, осећа подједнако вредним чланом друштва о коме локална самоуправа брине, коме локална самоуправа омогућава да оствари своје потенцијале. Када то будемо постигли, створићемо услове да се врате наши суграђани који Аранђеловац носе у срцу, али су због лоше политике која је годинама уназад вођена, напустили вољени град и своју срећу градили у другим градовима и иностранству.

АР ИНФО

Back to top button