КУЛТУРА

Празнични концерт Ивана Хочевара

Прочитај ми чланак

Народни музеј вам за празнике поклања концерт маестра Ивана Хочевара. Уживаћете у чаробним звуцима гитаре и празничном амбијенту нашег музеја. Концерт ће бити одржан 8. јануара 2022. године, са почетком у 18 сати.

О уметнику:
Иван Хочевар рођен је 12. септембра 1991. године у Аранђеловцу. Музичко образовање започео је у школи „Петар Илић“ на одсеку за виолину. Током средње школе почео је да свира класичну гитару, похађајући основну музичку школу у Аранђеловцу и средњу музичку школу у Београду, у класама професора Милоша Мијајловића и Самира Дахића. Приватне часове је похађао код професора Александра Хаџи-Ђорђевића и Слободана Миливојевића. Основне и мастер студије је завршио на Факултету музичке уметности у Београду у класи проф. Вере Огризовић.

У Бечу, Будимпешти, Кутној Хори (Чешка) и Београду похађао је мастер класове код Томаса Офермана (Томас Оферман), Пие Оферман (Пиа Оферман), Хуберта Кепела (Хуберт Капел), Аниела Дезидериа (Аниело Десидерио), Душана Богдановића и других.

У току школовања учествовао је на бројним концертима, наступајући соло, али и у оквиру камерних састава (са флаутом, клавиром, кларинетом, саксофоном, дуо гитара…). Иван је организовао и солистичке концерте у Студентском културном центру Београда, установи културе Пароброд, Италијанском институту за културу у Београду…

Пре него што је почео да свира класичну гитару, Иван је снимао рок албуме, сарађујући са продуцентом Бјорном Торсрудом (Бјорн Торсруд). У августу 2018. године одржао је концерт са оркестром „Београдски симфоничари“ под диригентском палицом маестра Радана Јовановића и то у оквиру смотре уметности „Мермер и звуци“. Такође је, у октобру 2018. године, на позицији бубњара, гитаристе и пратећих вокала, снимио албум са бендом ФЦ Апатриде УТД у Амстердаму.

Тренутно ради као наставник гитаре у МШ „Петар Илић“ у Аранђеловцу.

Народни музеј Аранђеловац. 08. јануар 2022. 18:00 часова. Бесплатан улаз.

АР ИНФО / НАРОДНИ МУЗЕЈ АРАНЂЕЛОВАЦ

Back to top button