ВЕСТИ
У тренду

Селективно финансирање медија у општини Аранђеловац?

Прочитај ми чланак

Обрадова нас председник општине Аранђеловац Бојан Радовић који на 23. седници СО Аранђеловац изјављује следеће:

“Све медије које преносе информације од значаја за општину Аранђеловац, а то не можемо преко пројеката за суфинансирање, ми ћемо финансирати. Значи који буду хтели да преносе медији, а да не исеку председника општине, као што је то било у неким случајевима, већ преносе све информације везано за рад председника општине и за рад општинске управе.”

Шта је овде спорно? Спорна је изјава да се медији не могу финацирати из пројеката за суфинасирање, него ће их ОНИ финасирати. Ко су то “они” који ће финасирати рад медија у општини Аранђеловац? По којим критеријумима? Можда мисли на локалне тајкуне?

Шта ово значи? Да ли је ово увод у селективно, боље речено, буразерско-партијско озакоњење финансирања режиму наклоњених медија? Када изговора реченицу: “Ми ћемо их финансирати.” председник општине ваљда не мисли да ће се режимске телевизије финансирати из новца свих пореских обвезника.

Ако ће се то финасирати из наши пара, тако смо то ми разумели, било би ред да чујемо и другу страну шта има да каже, а не само да слушамо хвалоспеве владајуће гарнитуре и изношење планова за следећу годину. Овако у сваком телевизијском кадру мора бити преседник или неко из општинске управе, а ако није нема финансирања.

Планове за наредно годину ставите на сајт општине па коме се чита нека чита, а не да нас смарате њиховим читањем на седницама СО. Испада да смо неписмени када нам то читате на седници како бисте нас информисали. Слобода медија, пуј пике, за Аранђеловац не важи.

Или да гледамо режимску телевизију где нпр. са седнице СО нема изношења ставова опозиције јер се може чути понекад и конструктивна критика.

Сеците кадрове на режимским телевизијама, искључујте микрофоне. Аранђеловац памти. Ускоро ће избори.

АР ИНФО

 

Back to top button