ПОЛИТИКА

Косановић: Полиција нам шаље казне због протеста!

Треба ли да мирно посматрамо како руше темеље једине државе коју имамо

Прочитај ми чланак

Власт покушава на све могуће начине да спречи, иако противзаконито, грађане да искажу своје незадовољство, па то покушавају и на овај начин, бесмисленим и измишљеним казнама, прича за politički.rs заменик председнка Савета за одбрану и безбедност покрета Ослобођење Мирослав Косановић Мајор.

– Као и широм Србије, и у Сомбору су грађани путем друштвених мрежа позвани на протест 4. децембра против изградње рудника литијума, Закона о референдуму и Закона о експропријацији. Испред Покрета за безбедан и слободан Сомбор, локалног покрета који сарађује са народним покретом Ослобођење, а после консултације са председником Млађаном Ђорђевићем и ја сам преко групе на фејсбуку позвао своје пријатеље и познанике на протест, прича Косановић.

– Протест је одржан и према мојој слободној процени на протест у Сомбору окупило се око 500 грађана без икаквих обележја, што је добро, јер тако показујемо заједничку борбу и жељу за ослобођењем од ове накарадне и мафијашке власти, прича Косановић и наставља:

– Већ 14. децембра сам добио од Полицијске управе у Сомбору прекршајни налог у коме ме обавештавају да сам починио прекршај из чл. 333. ст.1, тч. 51 Закона о безбедности саобраћаја. Такав налог је добило још много мојих суграђана, правих патриота, напомиње Косановић.

Фото: Прекршајна пријава

– Власт покушава на све могуће начине да спречи, иако противзаконито, грађане да искажу своје незадовољство, па то покушавају и на овај начин, бесмисленим и измишљеним казнама. Свака аутократска и диктаторска власт се служила недемократским мерама и радњама, али ова предњачи испред свих. Отерали сун нам младост у расејање, па како да мирно седимо кући и посматрамо како нам се руше темељи једине државе коју имамо, наше прелепе Србије, прича у једном даху Милорад Косановић.

Косановић потом истиче:

– Ја морам дати пример својим деловањем, морам бити у првим редовима, поготово зато што сам пензионисано службено лице. Зато позивам моје колеге из војске, полиције и сужби безбедности да дигну свој глас: МИ МОРАМО ДА РЕАГУЈЕМО јер је политичко и мафијашко оргијање доживело свој врхунац.

– Српска напредна странка, на челу са Александром Вучићем, је уништила све праве вредности на којима почива наше друштво. Најочигледнији пример су војска, полиција, службе безбедности, тужилаштво, судство… Народ губи веру у властиту државу. Зато морамо свим облицима мирне грађанске непослушности пружити отпор диктаторском режиму и Србију вратити народу, у славу наших предака, закључује Косановић.

АР ИНФО / ПОЛИТИЧКИ

Back to top button