ПОЛИТИКА

Ослобођење: Наставити са протестима, Вучићу се не може веровати

Покрет Ослобођење честитао је народу Србије на најављеним повлачењима закона о експропријацији и изменама закона о референдуму, али и упутио позив да се не одустаје од даљих протеста, уз напомену да председнику државе Александру Вучићу "не треба веровати".

Прочитај ми чланак

„Ово је само почетак. Протест треба настави све док се не донесе трајна забрана експлоатације литијума у Србији и док Рио Тинто не напусти нашу земљу“, рекао је генерални секретар тог покрета Никола Косовић, у писаној изјави.

Како је истакао, „то би била једина права победа“.

„Вучићу не треба веровати, ово повлачење закона је тек тактички маневар. Већ сутра ће Српска напредна странка (СНС) наћи нови начин да спроведе шта су намерили“, навео је Косовић.

Према његовим речима, Ослобођење подржава захтев покрета „Заштитимо Јадар и Рађевину“, из Лознице, да се протести наставе док се не испослује трајно укидање пројекта „Јадар“ и забрана свих геолошких истраживања.

Он је рекао да је „успех протеста показао да се режим плаши грађана на улици“ и напоменуо да би се „тек након смене режима стекли услови за организацију слободних избора“.

„Од почетка наш покрет тврди да победу над овим криминалним режимом нећемо стећи на намештеним и лажним изборима, нити кроз окупиране институције, већ искључиво слогом и снагом народа на улици, кроз све методе грађанске непослушности које су нам на располагању“, рекао је Косовић.

Како је навео, „ми слободне и поштене изборе нисмо имали од 2012. године и нећемо их ни имати док год је СНС на власти, мафија неће организовати изборе које може да изгуби“.

„Режим је у дефанзиви и грађани сада не би требало да стану. Постоји снага да се протестује даље, прво до одласка Рио Тинта, а затим и до смене криминалног режима Александра Вучића. Наш покрет ће се придружити даљим протестима“, истакао је Косовић.

АР ИНФО / НОВА

Back to top button