ПОЛИТИКА

Ђорђевић: Циљ је оставка Вучића, мафија не организује изборе на којима губи

Прочитај ми чланак

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић данас је позвао грађане Србије да се и наредног викенда придруже блокадама, у још већем броју него јуче, и “упозорио да протести не смеју стати чак иако режим попусти по питању Закона о експропријацији”.

„Чак и да отерамо Рио Тинто, ова издајничка власт ће сутра да доведе Кинезе или Немце да копају литијум и опет загађују Србију“, рекао је Ђорђевић у писаној изјави.

Наводећи да је проблем „читав карактер актуелног режима“, он је нагласио да ако се и деси да „оборимо један закон и решимо један проблем, сутра ће се појавити десет нових“, па „зато змију треба ударити у главу и оборити врх режима“.

„Крајњи циљ свих протеста мора да буде оставка Александра Вучића. Сви проблеми у Србији, криминал, корупција, издаја Косова и Метохије, издаја Републике Српске, заробљене институције и неслободни медији, екстремно загађење – све је резултат врха криминалне пирамиде, Александра Вучића. Да би се Србија ослободила, он мора да оде“, рекао је Ђорђевић.

Он је нагласио да „побуњени народ не треба да стане све док не буде могао да изађе на слободне изборе, а да би то тога дошло Вучић мора да оде“.

„Ми данас немамо слободне изборе и нисмо их имали од 2012. године. Вучић никада није победио на слободним изборима. Подсећам, 2012. је победио Николић у име Српске напредне странке, а онда су кренули батинаши, црни џипови и уцене гласача“, истакао је Ђорђевић.

Према његовим речима, и предстојећи избори, у априлу наредне године, биће „одржани у сличном маниру“.

„Шта очекивати од странке која шаље багере и криминалце са чекићима на народ? Од оних који су спремни да земљу доведу на ивицу грађанских сукоба, шаљући батинаше и хулигане на сопствени народ? Са таквима нема избора. Зато их 3. априла неће ни бити“, рекао је Ђорђевић.

Он је подсетио да покрет Ослобођење неће изаћи на изборе „под тим условима, јер мафија никада неће организовати изборе које може да изгуби“.

„Тек када отерамо мафију са власти и ослободимо земљу, можемо причати о слободним изборима. До тада – грађанска непослушност“, поручио је Ђорђевић.

АР ИНФО / НОВА

Back to top button