ВЕСТИ

Млађан Ђорђевић: Ослобађајућа пресуда Думановићу доказ да је Србију окупирала мафија

Прочитај ми чланак

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић изјавио је поводом пресуде којом се бивши припадник Управе криминалистичке полиције Милан Думановић ослобађа по приватној кривичној тужби директора Безбедносно-информативне агенције (БИА) Братислава Гашића, да је она доказ да је Србију „окупирала мафија која њоме влада прерушена у политичку странку“.

Думановић, који је и оснивач Ослобођења, изнео је низ тврдњи о наводној корупцији у БИА, некомпетентности њеног директора и веза делова агенције са организованим криминалом и пословима са наркотицима, поновивши да су „Српска напредна странка (СНС)) и БИА делили новац од дроге“, због чега је тужен.

„Они који треба да брину о безбедности ове земље, од врха полицијских управа, па до агенција, под шапом су криминалног режима и стављени су у функцију заштите државног криминала“, казао је Ђорђевић.

Он је нагласио да ће се „падом СНС отворити Пандорина кутија“ те да ће тужилаштва и судови морати да раде пуном паром да „распетљају све криминалне и коруптивне радње у претходних девет година“.

Ђорђевић је поновио захтев покрета Ослобођење да Гашић треба да поднесе оставку на место директора БИА.

„Ми од раније тврдимо да се БИА води нестручно и за политички и криминални интерес. Та институција би требало да брине о безбедности ове земље, а не да прогања политичке противнике и штити нарко бизнис власти“, додао је Ђорђевић.

АР ИНФО / ДАНАС

Back to top button