ВЕСТИ

Убили су ми оца погрешним лечењем“- тешке оптужбе на рачун новог директора УКЦ „Крагујевац“

Прочитај ми чланак
преминули Момчило

-Уништили су га и мој отац Момчило Павловић је сада мртав због њих, због изгубљеног времена и погрешног лечења у Крагујевцу. То ми је рекла и сама професорка Виолета Вучинић из Београда. Умирао је у најгорим могућим мукама. Ја желим да они кривично одговарају за несавесно лечење мог тате- овим речима почиње своју исповест Мирјана Павловић, из Аранђеловца очајна на понашање др Слободана Милисављевића, новопостављеног директора УКЦ „Крагујевац“ и Клинике за грудну хирургију УКЦ „Крагујевцу“.

Кривична пријава поднета је надлежном Тужилаштву, МУП, али и пријава инспкецији Министарству здравља Владе Републике Србије. У њима се као главни осумњичени због кривичног дела тешка дела против здравља људи, несавесно пружање лекарске помоћи и неуказивања лекарске помоћи, као и повреде закона о правима пацијената сумњиче др Станко Мрвић, др Милош Арсенијевић, проф. др

директор УКЦК др Слободан Милисављевић

Слободан Милисављевић, недавно постављени вд директор УКЦК и одликовани доктор од стране председника Републике Александар Вучића и др Драган Стојковић-Пикси.

-Мој отац пацијент Момчило Павловић, имао је 62 године. Први пут се јавља лекару 30. новембра 2020. због пробадајућег бола са десне стране грудног коша. Тада је урађен РТГ снимак плућа на коме се видела наглашена бронховаскуларна шара десно, који је у том тренутку одговара акутном бронхитису. Следеће јављање због исте тегобе је било два месеца касније у служби хитне медицинске помоћи (СХМП), где му је постављења дијагноза бола са десне стране грудног коша. Пошто тегоба не престаје ни након терапије, поново се јављамо 18. јануара ове године у СХМП. Опет се поставља дијагноза бола у леђима и ординира се јача терапија (тродон и dexason). Истог дана урађен је и ЦТ преглед грудног коша, абдомена и карлице, где се уочава туморска промена- прича нам кћерка Мирјана Павловић.

Тада, према њеним речима- креће пакао. Одлази на контролу код специјалисте грудне хирургије у Универзитетски клинички центар „Крагујевац“, када се лекар Станко Мрвић изјашњава „да дијагностичке процедуре нису доступне“.

креће истрага…

-Неколико дана касније тата се јавља код специјалисте грудне хирургије ради мишљења о бронхоскопији јер смо морали да га лечимо и по приватним клиникама. Мишљење лекара је да је због положаја промене вероватноћа да се постави дијагноза помоћу бронхоскопије јако мала, због тога је написао да је индиковано да се уради тру цут иглена биопсија под контролом скенера-прича нам кћерка преминулог човека.

Крајем јануара „она одлази за Крагујевац на консултације о бронхоскопији“.

-Мој отац улази у хирушку амбуланту где му без његовог одобрења и без упута само кажу “подигни мајицу” и раде иглену биопсију, док они међусобно причају о игли са којом се то ради, где сестра каже да више немају ту иглу него сасвим неку другу, др Станко Мрвић у видно пијаном стању ради биопсију на слепо, ни путем скенера ни рендгена а притом су у амбуланти- сведочи Милена.
Њен отац после “ интервенције у амбуланти у видно је лошем стању и креће да се гуши“.

– Сестра излази одмах и каже да постоји могућност да они уопште и нису стигли до тумора и упозорава лекаре речима „ал да знате ово ништа не ваља“. Ми се враћамо за Аранђеловац не знајући шта су му урадили. У Аранђеловцу њему је горе и горе и ми га водимо на снимање плућа где др Драгана Јаковљевић, радиолог „установљава пнеуматоракс и каже да је њему пробијена плућна марамица и да су му попуцале све алвеоле и да га водимо код тих истих сто су му то и урадили“- прича кћерка и наглашава „да то значи да пацијент након дијагностичке иглене биопсије није адекватно опсервиран-да се није на време препознала компликација„.

У налазу лекара из Аранђеловца пацијенту се стање погоршава, жали се на гушење више дана уназад и пробадајући бол са десне стране грудног коша и упућује се поново у Универзитетски клинички центар Крагујевац на Клинику за грудну хирургију.

-У Крагујевцу га снимају и кажу ми да он мора да остане ту два до три дана да се дренира и тако креће цела агонија наредних два и по месеца лежања у УКЦ „Крагујевац“, Отац где он креће да отиче, односно пуни се ваздухом – прича Мирјана у својој исповести.

Лекари јој, према њеним речима „причају да је то нормално и да тако то мора“.
Ја сам у контакту била сваки дан са докторима из Београда где смо га водили приватно пре Крагујевца. Један од њих рекао нам је од почетка да је то рак и да је срамотно и скандалозно шта мом оцу раде у Крагујевцу и да њега систем не лечи, да он има тумор који му ураста у кичму, да то много дуго траје лечење и да се то решава за четири- пет дана“- каже Мирјана. Њу отац „видно узнемирен и потпуно немоћан зове 14. фебруара да га кчерка извуче из болнице у Крагујевцу и да он не жели да умре, да њега они не лече и да хоће да га се реше“.

-Исти дан око девет увече одлазим у Крагујевац. У дежурству опет др Станко Мрвић мртав пијан пушта нас у хирушку амбуланту. Кажем да дрен не ради како треба чим се он толико надувао. Др Мрвић каже да дрен ради како треба и да ће њега сликати сутра и послати фотографију где ће бити пет пута гори и смеје се. Пита да ли бих желела да видим свог оца. Од среће нисам могла ни да одговорим мислећи да ће ме увести да видим оца. Након толико времена он мени каже „нећеш га видети и ко зна кад ћеш га видети и то све пред мојим дечком Н. С. из Аранђеловца“-прича Милена.

За то време у сали се и буквално пацијенту се боре за живот и стављају му дрен и са друге (леве) стране.

ИЗ УКЦ „Крагујевац“ нема одговора…
Нико од поменутих доктора није хтео да коментарише случај пацијента из Аранђеловца. Уцентар је упутио пријаву Министарству здравља породице Павловић на доступне мејлове УКЦ „Кргујевац.

-Након тога доктор Мрвић мени саопштава сутрадан да није могао да га пошаље за Београд да би он у санитету умро- каже кћерка преминулог пацијента.

-Долазим до др Слободана Милисављевића који је иначе задужен за мог оца и питам какав је резултат прве биопсије. Он мени каже нисмо „потрефили“ тумор и да мора да се ради ВАТС метода сутра. Питам „докторе да ли то уопште може бити бенигно“. Каже „ма какви црни бенигно о чему ти причас до виђења“ и покаже на врата, где мене мој дечко буквално износи сломљену из амбуланте.

Она каже „да не може да греши душу и да јој је Милисављевић директно није тражио новац за лечење, али да су јој многи рекли „да мора да да новац, јер се он не крсти, да буквално узима на ходнику“.

-После месец дана лечења мог оца др Милисављевић ми је рекао „Ово је супер“-сведочи кћерка.

Пацијент је на крају преминуо.
– Нису ми дали уопште резултате прве биопсије, а да су нас завлачили са резултатом друге и дали ми је после месец дана. Буквално су га заразили короном кад је требало да изађе и да га нису превили док је лежао на одељењу Ц4. То имам и у папирима- каже Милена.

Рекли су ми „Милисављевићу не можеш ништа он је Вучићев човек“
-Начелник једног одељења рекао ми је да је Милисављевић Вучићев човек, да му не могу ништа, да му жена ради у суду а њена рођена сестра је судија ваљда. Јавно је причао на ходнику, да му је више мука од њега и осталих ту. Нећу да откријем његово име али имам сведоке- каже Милена Павловић, коју су дискрентно упућивали да оца лечи на приватну клинику где је Милисављевић ангажован“

Извор: ucentar.rs

Back to top button