АРАНЂЕЛОВШТИНЕ

Ко треба да одговори на тему издавања Старог здања?

Прочитај ми чланак

Многи у Аранђеловцу нису задовољни радом општинских служби и људи имају осећај да су немоћни да било шта ураде. Када нешто затраже од јавног сервиса, којег плаћају својим пореским новцем, наилазе на зид ћутања. Поготово када укажу на неправилност и незаконитости у раду истих.

Такав случај није са нашим аранђеловчанином Александром Раковићем који жели да нађе одговор на питање изнајмљивања Старог здања за снимање хорор филма. Зато упућује захтеве за приступ информацијама од јавног значаја на разне адресе у општини и како сам каже:

Општина Аранђеловац усмерава својим одговором на ЈКП БУКУЉА, а то предузеће је обмануло својим саопштењем да су чистили Старо здање због припреме за реновирање објекта. Остали папири и датуми доказују да су чистили објекат јер им је за то плаћено од продукцијске куће “ВИП ДБ2”. Агенција за имовину није доставила информацију од јавног значаја, а ЈКП Зеленило није вршило наплату паркинг простора док се снимао филм. Полицију нико није обавестио да је блокиран део Парка и да се снима филм што је свакако законска обавеза да се учини. Тужилаштво ћути на поднету кривичну пријаву.

Следећи корак како најављује је контактирање америчких власти ради постављања питања продукцијској кући “ВИП ДБ2” коме су платили изнајмљивање Старог здања јер према америчким законима сва административна и финацијска питања морају бити јасна да би филм био пуштен у промет.

Врло је индикативно да се није добио одговор од Агенције за имовину Аранђеловац. Можда у том грму лежи зец? Народски речено.

АР ИНФО

Back to top button