АРАНЂЕЛОВШТИНЕ

За или против квадова на Букуљи?

Прочитај ми чланак

Већ неколико дана се на друштвеним мрежама води полемика око вожњи квадовима на Букуљи. Противници и присталице квадова размењују аргументе за и против. Редакција је истражујући по интернету, да не бисмо питали општинаре и добијали одговоре да нису надлежни, покушала наћи одговор на питање да ли је дозвољено возити квадове по Букуљи.

Како ствари стоје вожња квадовима није забрањена на Букуљи. Наиме на интернет страници Завода за заштиту природе Србије нисмо нашли податак да је Букуља заштићено подручје нити да је у поступку заштите. Сходно томе доносимо закључак да, за сада, није забрањена вожња квадовима.

Осим проблема са квадовима Букуља има и других проблема попут нелегалне сече шуме, ловокрадица и бацања смећа.

Редакција се не сврстава ни на чију страну и сматра да одговор на ово питање треба тражити републичком нивоу кроз примену закона и донoшења нових који се тичу заштићених подручја, извођењем студија штетности по природну средину и пописом угрожених животињских и биљних врста.

Ако аранђеловчани и аранђеловчанке сматрају да Букуљу треба заштити потребне су иницијативе на ову тему попут референдума на локалном нивоу и подношење захтева код надлежних институција да се ово питање реши.

Користимо ову прилику и позивамо вас да одговорите на ово питање у нашој анкети:

Квадови на Букуљи да или не?

АР ИНФО

Back to top button