ВЕСТИ
У тренду

Кривичне пријаве због избора за Савет МЗ

Прочитај ми чланак

Удружење грађана Аранђеловац – Радник није роб и ГГ Прави пут поднели су кривичне пријаве Основном јавном тужилаштву Аранђеловац против Десанке Милованов, председнице Скупштине општине, Бојана Радовића, председника општинског већа општине Аранђеловац и Негослава Петронијевића, начелника Управе општине Аранђеловац због сумње да су починили кривично дело у продуженом трајању злоупотребе службеног положаја.

Већ дуже време упозоравају на стање у Саветима МЗ које је можемо слободно рећи хаотично. Многим Саветима МЗ је истекао мандат и то пре годину дана па све до четири године. Новим правилником за избор Савета МЗ избори су требали да се изведу у јуну 2020. године али их општинска власт није спровела тако да они функционишу као нелегалне МЗ тј Савети МЗ.

Председници МЗ самовољно заказују састанке, потписују сумњиве налоге, мењају своје заменике и чланове Савета МЗ и одржавају састанке по приватним кућама. На овај начин се грађани спречавају у  изношењу предлога и решавању проблема у разним областима битним за њихов бољи живот.

Присутни представници удружења су још једном апеловали да се распишу избори за Савете МЗ како би се ово хаотично стање што пре решило.

АР ИНФО / ТВ СУНЦЕ

Back to top button