КУЛТУРА

Креативни распуст младог уметника на Отвореној сцени парка Буковичке бање

Kреће КРЕАТИВНИ РАСПУСТ МЛАДОГ УМЕТНИКА! Прве две радионице заказујемо за суботу, 14. август од 11 сати на Отвореној сцени у Парку! Очекујемо вас!

Пројекат “КРЕАТИВНИ РАСПУСТ МЛАДОГ УМЕТНИКА” настао је из идеје да деци и младима треба константно нудити различите могућности и тиме им пружати прилику да праве најбоље изборе у животу. Попуњавање њиховог слободног времена квалитетним садржајем, добар је пут ка томе. Овај пројекат се базира на едукацији деце и младих у области културе, у њихово слободно време, кроз различите креативне радионице на тему основа глуме у позоришту и на филму, комбиновањем неколико техника глуме (Станиславски, Ли Стразберг, Мајкл Чехов).

Неке од тема радионица су и ослобађање од треме и страха од јавног наступа кроз креативну игру, креативно писање, импровизовано студијско фотографисање и снимање играних сцена, историја позоришта и филма, израда костима и сценографије.

Главни циљеви пројекта су подстицај коришћења слободног вемена у образовне сврхе кроз креативну игру код деце и младих и подстицај емоционалног и интелектуалног развоја код детета.

Посебни циљеви пројекта су образовање будуће позоришне и филмске публике, развијање креативности код деце, развијање концентрације и меморије, развијање самопоуздања, обогаћивање речника, ослобађање од треме, учење толеранцији, као и стрпљењу и емпатији.

Циљна група пројекта су деца старости 8+ година и млади до 19 година који су и директни учесници у пројекту. Индиректни учесници у пројекту су родитељи, старатељи, рођаци и пријатељи директних учесника.

Овај пројекат је 2019.године подржан од стране Секретаријата за културу града Београда и успешно је реализован.

Списак предвиђених радионица:
1. Радионица ослобађања од треме (трајање 60минута)
2. Радионица дикције (трајање 60 минута)
3. Радионица сценског покрета (трајање 60 минута)
4. Радионица импровизације (трајање 60 минута)
5. Радионица упознавања са костимографијом и сценографијом (трајање 60 минута)
6. Радионица упознавања са позоришном и филмском терминологијом (трајање 60 минута)
7. Радионица студијског фотографисања (трајање 60 минута)
8. Радионица глуме пред камерама (трајање 60 минута)

Креативни распуст започињемо 14. августа (субота) од 11 сати на Отвореној сцени у Парку Буковичке бање, а наредне две биће одржане 21. и 28. августа. Све радионице су бесплатне! Добро дошли!

Извор: f / centarzakulturuarandjelovac

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker