КУЛТУРА

Представа “Чудна шума”на Отвореној сцени у парку

Најављујемо ново летње дружење на Отвореној сцени у парку где ћемо у оквиру Дечије суботе погледати представу “Чудна шума” са глумцем Миљаном Прљетом у насловној улози! Прeдстава „Чудна шумаˮ бави се на непосредан и духовит начин проблемом све веће отуђености, која је проузрокована смањеном физичком активношћу деце и прекомерним играњем игрица, као и употребом таблета, мобилних телефона и компјутера кoја све чешће изазива зависност и бројне поремећаје пажње и способности деце предшколског и школског узраста.

Представа говори и о важним питањима заштите животне средине и екологије. Чудна шума је оаза пуна љубави и среће. Међутим, под утицајем свеопште трке и јурњаве за послом, парама и како нико више нема времена за дружење, песму и љубав, шума почиње да се суши. Ваздуха је све мање, а ђубрета све више. Стављени пред велики изазов да сачувају шуму и пријатељство и да се излече од вируса телефонитиса, наши јунаци постају супер хероји.

Главна порука ове представе је да би требало више да се дружимо и да се бавимо очувањем природе око нас. Када би свако засадио по једно дрво, залио цвет и покупио ђубре свет би био много лепше место. Такође, ова представа носи поруку да су љубав, пријатељство и радост моћни покретачи животне енергије и да их треба чувати и неговати.

Играју:
Буба Мара: Бојана Тушуп
Вук Вучко, Бумбар Буле: Миљан Прљета
Зека Бека, шумска вила: Сандра Јанковић
Отворена сцена у парку,
31. јул (субота) од 12 сати.
Улаз је слободан.
Добро дошли!

Извор: f / centarzakulturuarandjelovac

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker