ПОЛИТИКА
У тренду

Думановић: Вучић одмах да поднесе оставку, починио је више кривичних дела

Прочитај ми чланак

Бивши инспектор Управе криминалистичке полиције (УKП) и оснивач покрета “Ослобођење” Милан Думановић изјавио је да би председник Србије Александар Вучић после сведочења вође криминалне групе Вељка Беливука морао одмах да поднесе оставку.

Думановић је агенцији Бета казао да је Беливук само потврдио оно што сви у Србији знају, а то је да је Српска напредна странка (СНС) на челу с Александром Вучићем организована криминална група.

“После сведочења Беливука јасно је да је његова криминална група свих ових година тесно сарађивала са СНС-ом. Он је све време координирао с Вучићем, Дарком Глишићем, БИА и МУП-ом, како би се контролисали навијачи Партизана, пребијали учесници антирежимских протеста и завршавали неки други послови”, рекао је Думановић.

По његовим речима, показало се да је Александар Вучић био шеф Вељку Беливуку, који је, како је рекао, члан СНС од 2011. године.

“Све што је Беливук радио протеклих година, радио је уз знање и сагласност врха СНС-а, БИА и других безбедносних служби”, нагласио је Думановић.

Додао је да је Вучић и сада шеф навијачким групама у Србији, чије се вође углавном баве криминалом.

“Председник Србије од 2014. године тесно сарађује са скоро свим навијачким групама”, навео је бивши инспектор УKП-а.

На питање Бете да ли би Вучић своју евентуалну невиност требало да докаже на полиграфу, Думановић је казао да је Србија нормална држава Вућић би већ поднео оставку.

“Полиграф нигде у свету није средство за доказивање истине. Полиграфска испитивања су се претворила ријалити. Александар Вучић је починио више кривичних дела и он би морао да буде гоњен по службеној дужности. Он је све време прикривао шта је радила група Вељка Беливука, иако је био на вези с њима”, истакао је Думановић.

Упитан каква је порука послата градајанима Србије ако је тачно све оно што је Беливук испричао на саслушању, Думановић је рекао да се потврдило да СНС има све елементе организоване криминалне групе.

“Грађани морају да буду забринути, јер ће СНС пронаћи неку нову криминалну групу с којом ће сарађивати”, оценио је оснивач покрета “Ослобођење” Милан Думановић.

Шеф криминалне групе осумњичене за више бруталних ликвидација Вељко Беливук на саслушању у тужилаштву пре две недеље негирао је да је убица, али је навео да су председник Србије Александар Вучић и његови сарадници од њега тражили више услуга, објавио је данас портал KРИK.

У транскрипту Беливуковог саслушања, до којег је дошао KРИK, наводи се да је рекао да су Вучић и његови сарадници од њега тражили да контролише да се на Партизановим трибинама не скандира против председника, да застрашује оне који су организовали протесте против власти, обезбеди мир на Паради поноса, али и да утиче на таксисте да откажу протесте против апликације за превоз “ЦарГо”.

Беливук је навео, како пише KРИK, да се у једном стану на Звездари састајао са Александром Вучићем, као и на Убу са председником Извршног одбора СНС-а Дарком Глишићем.

Извор: Бета

Back to top button