ПОЛИТИКА

ОСЛОБОЂЕЊЕ: Поступак против Думановића и Трбовића неуставан

Прочитај ми чланак

Покрет Ослобођење саопштио је после одржаног рочишта у поступку против бивших припадника Управе криминалистичке полиције Младена Трбовића и Милана Думановића, који је иначе један од оснивача овог покрета, да је цео поступак неуставан.

„Управни суд је раније ове године донео одлуку о несагласности чланова закона о искључењу јавности са Уставом Србије, иако судија у нашем поступку инсистира и даље на тим члановима“, изјавио је тим поводом Думановић.

Он сматра да је то још један доказ да је поступак од почетка „политички монтиран“.

„Свима је јасно да се против нас води политичка хајка, мимо закона и Устава Србије. То се чини да би се послала порука свим поштеним полицајцима, шта ће им се десити ако не поступају као што нареди Вучић и његови корумпирани намештеници у полицији и другим службама“, истиче он.

Думановић је додао да очекује да поступак буде одбачен и да он и Трбовић након четири године буду враћени на посао.

Подсетимо, двојици бивших припадника УКП се суди у тзв. „случају Поточари“, након што су затражили статус узбуњивача, покушавши да упозоре јавност на злоупотребе у полицији, нарочито приликом посете Александра Вучића Сребреници 2015. године. Они су тада поднели и кривичне пријаве за злоупотребе службеног положаја против више функционера МУП-а, укључујући и Дијану Хркаловић.

Извор: pokretoslobodjenje.rs

Back to top button