АРАНЂЕЛОВШТИНЕ

Кап која је прелила чашу

Прочитај ми чланак

Последњих неколико месеци смо сведоци, а поједини аранђеловачки портали су преузели обавезу да о овоме обавештавају, нестанка воде у општини Аранђеловац.

Стандардизована обавештења која нам ЈКП Букуља шаље преко друштвених медија изазвала су гнев мештана појединих села.

У последњем таквом саопштењу које је објављено на званичној страници ЈКП Букуља мештани села Венчане наводно нерационално троше воду.

Питамо се како је ово утврђено и по којем правилнику утврђивања? На сваком кораку видимо да се заливају баште и травњаци по Аранђеловцу. Можда је проблем у томе што су и села прикључена на градски водовод па она испаштају кад треба да се штеди вода. Ако је тако онда треба увести рестрикцију воде у читавој општини на неколико часова па да сви једнако буду погођени у рестрикцији и некако солидарни у овој муци.

Каква је стратегија општинске власти по овом питању? Никаква. Уместо да се траже алтернативни извори, а неки мештани причају да у селу Бања чиста, бистра вода под притиском излази из обале, утиче у Кубршницу у коју отиче и канализација града и тако све одлази у неповрат.

Имају ли план бушења алтернативних артершких бунара како би се смањио недостатак воде? Немају. Уместо да се баве и овим питањем слушамо свакодневно приче о набавци камиона смећара, инвестицијама, интерактивним панелима.

Најбоље би било да на те интерактивне панеле убаце информацију о рестрикцијама воде па да нас туристи у широком кругу заобилазе. Иовако нас заобилазе јер шта да још виде код нас. Кратере по улицама, па кад падне киша да се брћкју у њима јер јавни базен немамо и то да напоменемо у бањском месту.

Кап је прелила чашу. Ускоро ће избори.

АР ИНФО

Back to top button