АРАНЂЕЛОВШТИНЕ

Камиони смећари ЈКП Букуље као Потемкинова села

Прочитај ми чланак

Сигурно сте чули за фразу Потемкинова села. Да видимо шта то значи и какве везе то има са камионима смећарима ЈКП Букуља.

Потемкинова села (рус. потемкинские деревни), метафора, означава нешто што не постоји, односно постоји само имагинарно. Фраза је названа по руском војсковођи и кнезу Григорију Александровичу Потемкину, који је у време Руско-турског рата 1787-1792. постао намесник новоосвојених крајева који су обухватали Крим и друге територије северно од Црног мора. Тада је Потемкин по пустим степама Јужне Русије наредио да се поред пута импровизују кулисе непостојећих села, са сељацима, пастирима и стадима, само да би руска царица Катарина II, пролазећи туда 1787., видела како Русија, под његовим министровањем, цвета и напредује. Тиме је хтео приказати лажну вредност освојених крајева.

Да ли овде има сличности са недавно купљеним камионима за ЈКП Букуља? Процените из приложене фотографије сами. Нису само камиони проблем. Погледајте по Аранђеловцу како се крпи и закрпи ту и тамо понешто да би се створио привид радова. Постави нека трака и обележи место радова и тако то стоји месецима. Неки ће насести на овакве форе и фазоне, а неки неће.

Ускоро ће избори.
АР ИНФО

Back to top button