ПОЛИТИКА
У тренду

ОСЛОБОЂЕЊЕ: Судија коме је нестало 13 предмета суди Милану Думановићу

Покрет Ослобођење огласио се саопштењем поводом открића истраживачког портала КРИК, у коме су наведени докази да судија Вишег суда у Београду Зоран Божовић напредује у каријери, иако је виновник једног од великих скандала српског правосуђа. Наиме, 2011. године утврђено је да је нестало чак 13 Божовићевих предмета, те је он изгубио функцију одлуком Високог савета судства. Ипак, следеће године враћен је на посао и од тада напредује у каријери.

Прочитај ми чланак

„Занимљиво је да се његов повратак на посао и напредак у каријери поклапа са доласком СНС на власт, иако је јасно да се ради о некомпетентном судији“, рекао је овим поводом Млађан Ђорђевић, председник покрета Ослобођење.

„Сумњиво је и то што овај судија добија значајне предмете који би могли да угрозе власт, као што су суђења сарадницима криминалних кланова, али и суђење једном од оснивача нашег покрета, Милану Думановићу“, додаје Ђорђевић.

Он подсећа да се Думановићу, бившем припаднику Управе криминалистичке полиције, суди за одавање службене тајне, након што је указао на незаконите радње у полицији – укључујући и активности Дијане Хркаловић, али и противзакониту употребу полиције 2015. године у Поточарима, када је нападнут Александар Вучић.

„Јасно је да се ради о политичком прогону којим Јајиначки клан браће Вучић покушава да заштити своје интересе. По свему судећи, нашли су погодног судију да им води овај процес“, каже председник Ослобођења.

Ђорђевић је додао да је посебно скандалозно што се међу 13 Божовићевих предмета који су нестали налазе и суђења против окорелих криминалаца, који су тада пуштени на слободу и потом починили бројна кривична дела, и, како каже, завили у црно многе породице.

Извор: oslobodjenje.rs

Back to top button