ВЕСТИ
У тренду

Демократска странка покренула акцију “Паркирај за лек”

Прочитај ми чланак

Демократска странка је у Аранђеловцу покренула акцију “Паркирај за лек” која има хуманитарни карактер. Циљ ове акције је да се новац прикупљен од паркирања у I зони преусмере у посебан фонд за лечење болесних којима је такав вид финацијске помоћи неопходан уколико Републички фонд за здравствено осигурање није у могућности да издвоји средства. Сведоци смо да се финацијска помоћ прикупља преко друштвених мрежа а и у самом Аранђеловцу такођер има неколико примера таквог хуманитарног рада.

Контролу над расподелом средстава имао би управни одбор састављен од излечених грађана или њихови родитељи ако су лица малолетна.

Уз помоћ аранђеловачких лекара урадили би се приоритети у лечењу болесних и тако би се они упућивали на лечење.

Активисти Демократске странке ће у вечерњим сатима у времену од 19:00 – 21:00 часова свакодневно на Тргу Слободе прикупљати потписе за ову иницијативу коју ће након прикупљених потписа проследити у општиснку скупштину на усвајање.

Овом приликом као опозициона странка позивају општинску власт да подржи ову иницијативу не гледајући на политичке и страначке инитересе већ да као грађани Аранђеловца једноставно помогнемо онима којима је помоћ потребна.

Извор: РТВ Сунце / Демократска Странка Аранђеловац

Back to top button