ВЕСТИ

Ослобођење позива на заједнички протест против Линглонга

Покрет Ослобођење позвао је све опозиционе организације, појединце, еколошке активисте и друге грађане да се прикључе протесту који је за суботу у подне заказан испред фабрике “Линг Лонг” у Зрењанину.

„Више политичких странака, покрета и удружења из Србије позвало је грађане да се у суботу у подне окупе испред фабрике ‘Линг Лонг’ у Зрењанину, како би указали на континуирана кршења закона од стране Владе Србије и кинеских инвеститора, као и могуће негативне последице по животну средину, које ће имати предвид‌јена фабрика гума“, навео је тај покрет у саопштењу.

Додаје се да су позив осим Ослобођења упутили и Народна странка, Странка слободе и правде, Двери, покрет „Слободна Србија“, удружење „Заштитимо Јадар и Рађевину“, удружење „Битка за Кошутњак“, покрет „Буђење“ из Шапца, као и локална удружења из Зрењанина и околине.

Представник Ослобођења Душко Кузовић апеловао је на све опозиционе организације, појединце, патриоте, еколошке активисте, све грађане којима је стало до Баната и до Србије, да дођу у Зрењанин у суботу и подрже Зрењанинце у тој борби.

Како је наведено у позиву, на скупу ће бити упућена и друга питања од значаја у вези тог контроверзног пројекта.

„Та питања се тичу поклањања 100 хектара плодне равнице за изградњу прљаве фабрике пнеуматика, питање препумпаних субвенција, али и нетранспарентност целог пројекта, што укључује и малтретирање локалних активиста и представника медија од стране обезбеђења фабрике“, додао је Кузовић.

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker