АРАНЂЕЛОВШТИНЕ

Никад завршена прича о Старом здању

Прочитај ми чланак

ГГ Прави пут је шетајући парком Буковичке бање свратила и до Старог здања тј. онога што је од њега остало. Сваки добронамеран човек се са правом пита зашто се овај објекат не реновира или барем прописно од пропадања заштити. Више није безбедно прилазити Старом здању а камоли улазити.

Општинска власт је на конференцији за медије октобра 2019. године саопштила да је хотел “Старо здање” продат општини Аранђеловац. Најављен је и почетак реконструкције већ у марту исте године . Осим чишћења објекта и сече растиња, на које се годинама чекало и снимања хорор филма, за који треба тек да се утврди од кога је дошло одобрење за коршћење објекта и колико је то плаћено, до данашњег дана није ништа урађено.

Рекоше да су сачували Старо здање. Од чега? Од пропадања нису. Можда су сачували објекат од реновирања, од пуштања у рад и наменског коришћења? Можда врше пренамену Старог здања у један велики голубарник па чекају одобрење од ресорних министарстава. Голубови су се већ навикли да се склоне па не би био ред сад да их терамо.

А можда ће опет почети нешто да чисте и секу пред изборе како би створили неки привид радова. Паметном доста. Време ће показати да ли смо били у праву.

АР ИНФО

Back to top button