ПОЛИТИКА
У тренду

Кратке ноге: СНС никада није користила ничије чланове породице у политичкој борби

Прочитај ми чланак

„Никада, ја барем нисам видео, ни функционери, ни високи функционери, нити Српска напредна странка, никада није користила ничије чланове породице.“

Александар Шапић, председник ГО Нови Београд и лидер Српског патриотског савеза – СПАС, можда хоће, а можда и неће бити следећи градоначелник Београда; оно што је сигурно је да је чест гост политичких ТВ емисија.

Само седам дана после гостовања у Утиску недеље појавио се и у емисији Хит твит где је бранио част својих нових сабораца из Српске напредне странке, те, између осталог, изјавио:

„Може свако о Српској напредној странци да мисли шта год, она је имала и својих и добрих и лоших страна. Ја мислим да има историјску улогу у последњих 10 година и да је многе добре ствари урадила, али свакако да није савршена“, рекао је Шапић и поентирао: „али, никада, ја барем нисам видео, ни функционери, ни високи функционери, нити Српска напредна странка, никада није користила ничије чланове породице“.

Не морамо ићи далеко у прошлост – само две седмице пре састанка Шапића и Александра Вучића на којем је начелно договорено „утапање СПАС-а у СНС“, на сајту Српске напредне странке је Небојша Бакарец, члан њеног главног одбора, објавио саопштење за јавност под називом „Насиље Драгана Ђиласа“, својеврсну хронологију породичног живота лидера Странке слободе и правде:

„О личности Драгана Ђиласа сведоче следеће чињенице. Од прве супруге се развео. Први брак је пропао. Од друге супруге се развео. И други брак је пропао. Друга супруга и њени родитељи су га оптужили за ужасно понављано породично насиље. Друга супруга га је оптужила за неверство, у периоду њене трудноће. Пет година касније, жртва, бивша супруга, је, вероватно због тога што је уцењена, изнела тврдњу да је лагала о томе да је била жртва. Ђилас је био у невенчаном браку са женом са којом је варао другу супругу. И тај трећи, невенчани брак је пропао. Уназад неколико година Ђилас живи сам. Нико неће да живи са њим. Чак ни Мариника. Прошле године Ђилас је набавио пса, да би могао да излази напоље, током ванредног стања. Набавио је и мачку, из маркетиншких разлога, због тога што на фотографијама лепо изгледа када Ђилас мази и пса и мачку. Уз то, нико не може да каже да Ђилас нема ни кучета ни мачета. Има.“

Бакарец је пренео и исказе које су полицији наводно дали бивша Ђиласова супруга и њени родитељи.

Можда Шапић није видео „саопштење” једног свог будућег партијског колеге, али и други су се истицали годинама уназад.

Миленко Јованов је у матру 2017. године, током предизборне кампање, јавности упутио саопштење под насловом „Највећа криминална банда је у окружењу Вука Јеремића“.

Највећа криминална банда у Србији данас је у окружењу Вука Јеремића, а браћом Бургије, Пауцима и другим криминалцима, као и целокупним нарко тржиштем у Србији, управља његова жена, Наташа Јеремић“, написао је тада потпредседник Главног одбора Српске напредне странке.

Пријатељи ваљда нису исто што и породица, али је више породица сигурно било погођено начином на који су представници највеће партије указивали на случај самоубиства пријатеља председничког кандидата Саше Јанковића.

Александар Шапић, који је и сам био предмет грубих саопштења СНС-а, није одговорио на питања којим је Истиномер покушао да му освежи памћење.

Породични живот политичких противника за СНС очигледно није светиња, па и Шапићева изјава има кратке ноге.

Извор: Истиномер

Back to top button