ВЕСТИ

ГГ Праву пут у посети селу Вукосавци

Прочитај ми чланак

Група грађана Прави пут посетила је село Вукосавце, предивно шумадијско селу ушушкано између Рудника, Букуље и Венчаца у којем је давне 1868 године почела са радом школа кад је Аранђеловац тек почео да се развија. Ову школу похађао је и Светолик Ранковић.

Школа је затворена као и амбуланта која је радила у оквиру школе па су мештани села примарани да због здравствених услуга иду чак у Аранђеловац. Оваква ситуација је и у околним селима попут Босуте, Трешњевице и Јеловика.

Продавницу село нема па као и за здравствене услуге мештани да би набавили основне животне намирнице морају до Аранђеловца који је удаљен неких 20 километара.
Како је зими кад су путеви непроходни само знају мештани овог села.

Свих ових година општинске власти нису биле у стању да покрену организовану пољоприредну производњу или неки облик организоване производње да им се омогући лакши живот, да предшколска и школска деца иду у селу у школу, да селу уз школу има барем амбуланту и продавницу. Због свега наведеног млади не виде перспективу останка у селу.

У пројектима општинских власти за 2020. годину налазе се само веће месне заједнице па се поставља питање дискриминације мањих забукуљских месних заједница јер све месне заједнице морају бити третиране исто а не само веће због потенцијалних бирача.

АР ИНФО

Back to top button