ВЕСТИ
У тренду

Тужна слика здравства у аранђеловачкој општини

Прочитај ми чланак

ГГ Прави пут је још 2018. године урадила обилазак месних заједница и утврђивање тренутног стања па су тако били у у МЗ Трешњевица. ГГ Прави пут је и овде указивала на неуређеност простора, степеништа, недостатак информација о раду лекара у којем времену и којим даном.

Станје се није променило и нажалост је још горе. Ова амбуланта је некад била понос Дома здравља Аранђеловац где је доктор бринуо о здрављу мештана Трешњевице и тако им приближио здравствене услуге које су доступне у Аранђеловцу. Здравствена заштита овде нажалост више не постоји и мештани су усмерени ка Аранђеловцу.

Амбуланта је служила за примарну здравствену заштиту и у надлежности је локалне самоуправе. Локална самоуправа може да брине, одржава, ангажује лекара и апотеку али то овде није случај.

Поставља се питање зашто је локлалној самоуправи тешко одржавати амбуланте у месним заједницама? Када би ове амбуланте по месним заједницама биле у функцији растеетио би се Дом здравља у Аранђеловцу и олакшало добијање здравствене заштите, поготово оних старијих и немоћнијих суграђана.

Недостатак примарне здравствене заштите је сигурно један од разлога за непостојање одрживости села јер како да се села одрже јер за сваку ситницу мораш да потежеш пут у Аранђеловац.

Граде се болнице по Аранђеловцу, показuју вајни пројекти реконструкције болница а амбуланте по месним заједницама пропадају.

АР ИНФО

 

Back to top button