ВЕСТИ

БЕОГРАД ДОБИЈА БИСТУ СИ ЂИНПИНГА? Захтев предат Вучићу!

Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) и Савез комунистичке омладине Југославије (СКОЈ) истакли су у свом новом саопштењу да су предали званични захтев председнику Републике Србије Александру Вучићу да Београд добије бисту председника НР Кине Си Ђинпинга.

 

Фото: Правда

– Постављањем бисте Си Ђинпингу наша земља би се на достојан и симболичан начин одужила народу НР Кине и њиховом лидеру, на великој помоћи и доприносу у борби са коронавирусом у Србији – пише у саопштењу.

Они у саопштењу наводе да би најбоље било да биста председнику НР Кине буде постављена у Парку пријатељства на Новом Београду, недалеко од амбасаде Кине која је бомбардована 1999. године.

 

Фото: Правда

Саопштили су да је разлог њихове иницијативе за подизање бисте председнику Кине је тај што је ова пријатељске земља од почетка епидемије била уз Србију као и да је НР Кина је послала делегацију лекара на самом почетку епидемије у Србију, а из социјалистичке Кине набављене су и две трећине вакцина против корона вируса којима су вакцинисани грађани Србије.

– На тај начин, народ Србије требало би да се захвали народу Кине и другу Си Ђинпингу. Велика већина народа у Србији у Си Ђинпингу и Комунистичкој партији Кине, која ове године обележава велики јубилеј, 100 година од оснивања, види као своје искрене пријатеље.
Подсећамо да је Кина ставила вето у Савету безбедности Ујединих нација када је НАТО отпочео злочиначку агресију на нашу земље, а такође социјалистичка Кина не признаје лажну државу Косово. Док су нас други гађали осиромашеним уранијумом, и данас после 22 године и даље сматрају то оправданим, Кина нам је увек само помагала и бранила наше интересе. – стоји у саопштењу.

Истакли су и да су Кинези били најбројнији инострани гости у Србији пре епидемије, а биста ће само проширити интересовање грађана ове пријатељске земље за посету Србији.

– НКПЈ и СКОЈ су предали писмо и Влади Републике Србије и градоначелнику Београда са истим захтевом. НКПЈ и СКОЈ смтрају да на овај начин, наша земља ће се одужити достојанствено и симболично чином захвалности, како се никада не би заборавили прави пријатељи. – закључили су у саопштењу НКПЈ и СКОЈ.

Извор: Правда

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker