ВЕСТИ

Систем заузетости паркинг места као решење проблема?

Прочитај ми чланак

Морали смо да прочитамо неколико пута ову вест да бисмо се уверили да је вест истинита. Чак смо се штипали по редакцији да не би било да сањамо.

Улице и паркиралишта у лошем стању, али битно је да се уводи систем заузетости паркинг места. Можда сте требали да уведете систем заузетости улица од стране лутајућих паса па да избегавамо те улице да се не би стварала саобраћајна гужва.

Овај систем ће сигурно допринети већој безбедносту у саобраћају јер ћемо сви сад возећи аутомобиле да блејимо у мобилне и зевамо где су та паркинг места. Безбедно зар не?

Сигурно се одустало од решења да се на почетку тих паркиралишта поставе електронске табле са бројачем слободних паркинг места. Шта ће нам то јер се таква решења примењују у европским државама које нам служе или им служе као узор. На страну што се таква решења постављају на већ постојећу уличну расвету. Не то никако није безбедно решење да часком погледате број слободних места као што и за трен погледате неки саобраћајни знак.

Изабрано решење је само показатељ како се у општини ради. Не гледају се потребе и приоритети грађана него се гледа да се буде подобан у некој комбинацији.

Back to top button