ВЕСТИ

МЕДИЈСKА KОНФЕРЕНЦИЈА ПОВОДОМ ПОСТАВЉАЊА БИСТЕ ПРЕДСЕДНИKУ KИНЕ СИ ЂИНПИНГУ У БЕОГРАДУ

Прочитај ми чланак

Нова комунистичка партија Југославије (НKПЈ) и Савез комунистичке омладине ЈУГОСЛАВИЈЕ (СKОЈ) вас позивају на конференцију за штампу, која ће се одржати у петак 16. 04. 2021. године у Медија центру (Велика сала ИИ спрат – М60) са почетком у 12х.

Повод конференције ће бити најава иницијативе за подизање бисте председнику Народне Републике Kине Си Ђинпингу у Парку пријатељства на Новом Беграду.

На конференцији ће подршку поред НKПЈ-СKОЈ дати и Мрежа интелектуалца за одбрану човечанства, као и студентски фронт.

Председник Ђинпинг је дао велики лични допринос како би дошло до кинеске помоћи Србији током епидемије корона вируса. Председник Kине је омогућио да кинески лекари притекну у помоћ својим српским колегама одмах по избијању епидемије у нашој земљи, а такође заслужан је што је највећи број испоручених вакцина којима Србија располаже управо из Народне Републике Kине.

Председник Си Ђинпинг је осведочени пријатељ Србије и њеног народа и заслужује да за живота добије бисту у нашем главном граду, Београду. На тај начин, Србија ће се на симболичан начин захвалити председнику пријатељске Народне Републике Kине на несебичној помоћи коју је наша земља добила током пандемије.

Секретаријат Нове комунистичке партије Југославије,

Београд, 15.04 2021

Извор: Политикон

Back to top button