ПОЛИТИКА

Ослобођење: Поново ликвидације особа под мерама, као деведесети

Прочитај ми чланак

Покрет Ослобођење упозорио је данас да Александар Вучић у последњим медијским наступима „покушава заташкати везе између СНС и Беливуковог клана које су испливале у јавност“, као и да одговорност за сва недела „покушава да припише нижим ешалонима МУП-а“.

„Вучић се очигледно преиграо и сада је схватио да је народ љут и незадовољан јер су на видело изашле бројне везе функционера СНС и света организованог криминала, па сада жели да контролише штету“, оценио је Милан Думановић, председник Савета за борбу против криминала, формираног недавно у оквиру овог покрета.

Он је подсетио да је Вучић у синоћњем гостовању на јавном сервису обелоданио да су ликвидиране три особе које су биле под мерама безбедносних служби, од којих је један познати београдски адвокат.

„Како је могуће да се то деси особама које су праћене? Ко их је пратио, која одељења су у питању? У интересу јавности је да се сазна ко је наредио мере и ко је повукао пратњу, као и да ли је било пропуста на дан када су убијени“, истиче Думановић.

Из покрета Ослобођење су најавили да ће њихови адвокати затражити јавни приступ тим информацијама путем расположивих правних канала.

„Подсетићу да ово није први пут да се у Србији ликвидирају особе које су под мерама. Може се повући паралела са сличном ситуацијом приликом ликвидације Славка Ћурувије, па чак и приликом атентата на Ибарској магистрали. И тада, као и сада, исти људи су на власти у Србији“, каже Милан Думановић.

Он је подсетио да су починиоци ових злочина из деведесетих добили вишедеценијске затворске казне.

Избор: Покрет Ослобођење

Back to top button