ВЕСТИ

Продата винарија Тарпош

Прочитај ми чланак

Оно што се годинама шушкало, да се у самом срцу Шумадије у селу Врбица нуди на продају винарија Тарпош са рестораном, коначно се обистинило. Познати ресторан тренутно не ради али вински бренд Тарпош наставиће да радује љубитеље вина.

У продају су биле укључене комплетне залихе вина од бербе 2015. до данас, углавном црвена и нешто мало белих, укупно око 70.000 литара. Иако је било речи да су Кинези заинтересовани за куповину цењене винарије на имању од 27 хектара из аранђеловачког краја чија су вина из године у годину добијала на квалитету, а нов дизајн етикета привукао додатну пажњу, то се ипак није догодило.

– Винарију сам на крају продао пријатељима који ће задржати бренд, а ту сам и ја да им помогнем у даљем раду – каже оснивач винарије и доскорашњи власник Тихомир Тимотијевић познатији као Тика Врбица.

Како сазнајемо, Тимотијевић је такође задржао део земље где ће практично започети нову винску причу из почетка, а ресторан ће бити у погону највероватније од 1. маја јер се тренутно ради на реконструкцији како би нови власници дали и сопствени печат читавој причи.

Извор: vino.rs

Back to top button