ВЕСТИ

Протес испред Центра за социјални рад због претњи одузимања детета

Прочитај ми чланак

Испред Центра за социјални рад у Аранђеловцу одржан је протест због претњи одузимања детета. Окупљени грађани које боли неправда и не трпе неправду нарочито према деци дали су подршку оцу којем прете одузимањем детета.

Овде се ради о бруталном и бахатом кршењу Породичног закона, права детета, Устава и Кривичног законика. Заправо можемо речи да се ради психичком насиљу над дететом.

Отац малолетног детета по девети пут тражи изузеће водитеља случаја у поступку старатељства над малолетним дететом. Без икаквих правних аргумената Центар за социјални рад одбија оца малолетног детета.

Наиме, у недељу 14. фебруара око 11:00, водитељ случаја Радмила Басакић, назива малолетно дете и прети одузимањем од родитеља и смештајем у хранитељску породицу. Ово је крајње незаконито, непрофесионално и неетички јер и поред тога што малолетно дете има два запослена родитеља и два стана у власништву родитељ користе се овакве методе застрашивања. Дете је после прекинутог разговора у шоку и јеца. Због свега тога следи кривична пријава против Радмиле Басакић.

Радмила Басакић је проблематична особа која прави проблеме не само Центру за социјални рад него и суду и полицији. Троје колега изјављује да је физички напала једну колегиницу. Поставља се питање ко штити ову особу да тако, како наводи отац малолетног детета, сакати породице.

Овом приликом позивамо све оштећене који су незадовољни радом Центра за социјални рад, да не ћуте на неправилности у раду и да их пријаве како би надлежни испитали рад овог центра.

Отац малолетног детета сумња на трговину утицајем, а и сумња на трговину децом.

Back to top button