ВЕСТИ

Викендице за мање од 20.000 евра: Још једна планина у Србији све популарнија

Прочитај ми чланак

Аранђеловац — Буковичка бања позната је многима, али оно што није познато већини јесте да се изнад ње издиже планина чија популарност непрестано расте.

Букуља постаје једна од најтраженијих дестинација грађана Србије и у потрази за кратким предахом, али и за оне који планирају да постану редовни викендаши.

Истина је да, према тврдњама познавалаца, расте заинтересованост за куповину и плацева и кућа на овом месту. Оно што је добро за потенцијалне купце јесте што, упркос природним лепотама сличним Златибору, Копаонику или Дивчибарима, овде цене, још увек, нису тако високе. Практично је могуће за мање од 20.000 евра купити целу кућу са плацем.

Препоручује ову планину и добра повезаност саобраћајница, али и то што је удаљеност од главног града Србије свега око 79 километара, док је рецимо, од Новог Сада удаљена око 163 километра.

Називају је правим “бисером Шумадије”, а потенцијал Букуље тек се увиђа.

Погодна је, кажу упућени, за припрему спортских екипа, а обележене пешачке стазе воде од парка Буковичке бање до врха планине. И Планинарски савез Србије говори о стази на тој планини, и то као о захтевној, али добро уређеној и маркираној, на којој се налазе и два извора питке воде.

На ободима Букуље смештено је и Гарашко језеро, те тиме што се у њеном подножју налази и Аранђеловац, представља омиљено излетиште Аранђеловчана и бањских гостију. Поседује више угоститељских објеката, а на њој се налази и извориште газиране минералне воде.

Викендице за мање од 20.000 евра

Како за “Блиц Бизнис” каже Анита Пешић, продукт менаџер сајта Nekretnine.rs, очекује се да ће понуда за околину Аранђеловца наредних месеци само расти.

“Иако је још увек мала понуда некретнина за продају у Аранђеловцу и околини, није чудно што ове локације добијају на интересовању, јер људи све више инвестирају своја средства у објекте удаљене од великих градова, где је ваздух чистији и природа јос увек нетакнута”, оцењује Пешић.

Према тренутним информацијама са сајта Nekretnine.rs, цена земљишта у Аранђеловцу и околини креће се око 1.000 до 1.200 евра по ару.

Продаја кућа у Аранђеловцу одвија се по ценама од 400 евра до 1.000 евра по метру квадратном. Просечна цена квадрата за куће које су у понуди је 500 евра, објаснила је наша саговорница.

То практично значи да се куће са око 40 квадрата могу купити за свега 20.000 евра, а то огласи и потврђују.

Наравно, цена зависи од локације и опремљености, али се истичу огласи за, рецимо, кућу од читавих 80 квадрата за свега 25.000 евра, или рецимо баш викендицу од 53 квадрата за 17.500 евра. Слични огласи само се нижу.

Извор: Блиц

Back to top button