ОГЛАСИ

БАСНА – Мика Миш и Мишица Боса у старинском здању!

Прочитај ми чланак

У царству Мике Миша данас је владала посебна идила. Мика Миш је испунио свој велики сан. Купио је својој Мишици Боси дворац. И то не обичан. Него право старинско здање. Мики Мишу није толико стало да живи у дворцу, али Мишици јесте.

Мика Миш је навикао да седи по становима које је добијао од пријатеља фарбара и није имао посебне захтеве. Али зато Мишица Боса јесте. Сваки час је нешто извољевала. Прво је проширивала терасе, уграђивала звездице на плафон, проширивала станове, путовала…

А сада јој је њен Мика Миш испунио жељу и купио јој дворац. Мишица Боса је била толико срећна да је одмах обукла балску хаљину на опанке, јер није имала још салонске ципелице и села у своје беле кочије и кренула код свог љубљеног Мике Миша да је одведе и види шта јој је то купио.

Мика Миш је чекао своју драгу, био је пун себе и врло поносан што је могао да јој испуни и овај хир. Мика Миш је био заљубљен.

Мишица Боса се бацила у наручје Мике Миша, а затим су ушли у дворац који је био доста оронуо и требало је доста улагања.

Мишица Боса је опрезно газила уз степенице у својим лепим новим опанцима, а затим Мики Мишу тихо шапнула на уво, Мико Мишу, хвалаааа тииии…

Убрзо се се нашли у балској дворани… Загрљени за руке почели да да играју колце, пошто валцер нису знали, а није их ни интересовао. Мика Миш је поцупкивао ситно својим малим ногицама, а Мишица Боса га је следила и лупкала својим опанчићима.

Затим су изашли на терасу и гледали у градски парк и замишљали како ће бити лепо када у њему засаде кукуруз, а у саксијама цвећа празилук.

Замисли Мико мој када будемо овде правили посело и игранке рекла је Мишица Боса, на шта се Мика Миш само насмејао и рекао, а тек ТРЛО и КОМИШАЊЕ…

Мика Миш и Мишица Боса су сањали свој сан.

Али…

Онда се појавила мачка.

Додуше не одмах, него након пар година.

А ви замислите шта се онда догодило…

Написао:

Гане Стублина – Бекаментски

Back to top button