ПОЛИТИКА

ПРАЊЕ ПАРА – Општина Аранђеловац потрошила 50 милиона динара за ВИДЕО НАДЗОР

Прочитај ми чланак

О криминалним активностима које спроводе челни људи општине Аранђеловац писали су бројни медији у Србији. Афера за афером која се смењује у овој општини откривају нам да је Аранђеловац постао перионица новца за Српску напредну странку и да сваки могући тендер служи искуључиво како би се из њега извлачио новац преко вишеструко већих рачуна за услуге које су потребне.
Веровали или не, општина Аранђеловац платила је ПЕДЕСЕТ МИЛИОНА ДИНАРА опрему за “видео надзор”  фирми “Macchina Security”  из Београда. Са овом фирмом општина Аранђеловац је закључила уговор 23.10, 2017. године и платила им 22. 595.158, 80 динара.
Међутим ту није крај.
У уговору само годину раније из 2016. године који је закључен 28.11. 2016. године општина Аранђеловац је фирми “Macchina Security”  из Београда платила 25.476.435,60 динара, и у јуну месецу, односно 29.06.2016. године уплатила им је још 2.687.704, 80 динара. 
Када саберемо ове бројке долазимо до ПЕДЕСЕТ МИЛИОНА ДИНАРА које је општина Аранђеловац дала за ВИДЕО НАДЗОР!


Оно што је симптоматично за ове набавке ВИДЕО НАДЗОРА на тендерима се јавља УВЕК само ЈЕДНА фирма и то “Macchina Security”  из Београда преко које се пере новац из буџета општине Аранђеловац.
Опрема се наплаћује и неколико десетина пута виша, а новац завршава у рукама председника општине Бојана Радовића и његовог рођака Милосава Милојевића који је народни посланик и председник општинског одбора СНС-а у Аранђеловцу.


До сада у Аранђеловцу за видео надзор  је дато 50 000 000 динара, а посебна занимљивост је што поменути видео надзор и даље не ради нити постоји мониторинг центар.


До сада јавни тужилац у Аранђеловцу није реаговао.

Back to top button