ПОЛИТИКА

POČETAK KRAJA SNS – HILJADE LJUDI NA PROTESTU PROTIV VUČIĆA!

Прочитај ми чланак

Protest pod sloganom “Stop krvavim košuljama” počeo je na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Uprkos kiši, plato ispred Filozofskog fakulteta je popunjen, a okupljenima se obratio glumac Branislav Trifunović. Nakon obraćanja, građani su krenuli u šetnju do Skupštine i do RTS. Kako javlja reporterka N1, kolonu obezbeđuje saobraćajna policija, a zaustavljen je saobraćaj u onim ulicama kojima će se kolona kretati.

Reporterka N1 prenosi i da u koloni nisu vidljivi uniformisani pripadnici policije, dok su u bočnim ulicama na više mesta raspoređeni policajci.

Kako je i najavljeno, na protestu nema stranačkih obeležja, a tu su i lideri većeg dela opozicije Dragan Đilas, Boško Obradović, Borko Stefanović, Balša Božović, Nikola Jovanović, Miroslav Aleksić.

Advertisements

Učesnici skupa nose veliki transparent “Uvek pištaljka, nikad više puška”, kao i manje na kojima piše “Majo, Marijane”, “Za vladavinu prava i pravde”, “Gašić Bata u mraku te savata”.

Pojedinci nose zastavu Srbije, duvaju u pištaljke, a razvili su i transparente “RIP perači prozora”, “Neonaci Naprednjaci”, “Bando krvava”, “Zašto ćutiš Evropo”,”Dole vlada, svom snagom u glavu”, “Otvorite medije za glavu opozicije” i “Svom snagom u glavu”, a pojedini građani nose i fantomke.

Učešće na protestu su najavili, osim stranaka opozicije, i vojni sindikat, vojni penzioneri, lokalni i građanski front i studenti.

N1 SRBIJA

Back to top button