ПОЛИТИКА

ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ – Челници Аранђеловца перу ТРИ милиона евра кроз поплочавање градског парка!

Прочитај ми чланак

Аранђеловац потреса криминална афера око приватизације хотела Старо здање и Шумадија у Аранђеловцу, а преко великог броја медија који су се бавили овом темом грађани су дошли до невероватних података.

Као главни купци за нову приватизацију хотела која је најављена за децембар 2018. године, означени су председник општине Бојан Радовић и народни посланик Милосав Милојевић, који су иначе у родбинској вези.

Истраживање је одвело до тога да се новац за куповину објеката извлачио преко радова на главној улици у Аранђеловцу који су за готово пола године пробили рок завршетка, односно новац је извлачен преко уградње гранитних плоча у главну улицу.

Уместо милион евра који су били планирани за завршетак радова на главној улици, цена је отишла на горе за вртоглавих још милион евра. Али и ту није крај. Управо пред приватизацију хотела Старо здање и Шумадија, општинско веће у Аранђеловцу доноси одлуку о поплочавању стаза у Парку Буковичка бања и то ни мање ни више него на 14 967 метара квадратних парка, односно у парк ће бити уграђено више од 29 000 гранитних плоча.

Рачуница каже да ће за поплочавање парка бити потрошено преко 2 900 000 евра, односно радови ће бити плаћени вишеструко. Да би се криминал што више прикрио општина поставља за надзорника радова Ранку Фуртулу и њену фирму “Гест” што и не би био проблем, да поменута Фуртула није начелник Одељења за инвестиције и јавне набавке Општине Аранђеловац.

На овај начин Бојан Радовић и Милосав Милојевић доћи ће до енормне зараде, Ранка Фуртула прикриће и оправдаће малверзације, а новац ће бити употребљен за куповину хотела Старо здање и Шумадија.

Челници општине Аранђеловац извршили су вишеструка кривична дела и у томе имају подршку неколико виших општинских функционера почевши од Десанке Миланов председника скупштине Аранђеловац и Милана Јаћимовића председника комисије за прописе, преко којих су све одлуке потврђиване.

Продаја хотела Старо здање и Шумадија је заказана за крај децембра. Да ли ће читава Буковичка бања пасти у руке два рођака који воде град, један као председник општине, а други као народни посланик, сазнаћемо врло брзо.

Вечерње Новости

Back to top button