ПОЛИТИКА

Маја Гојковић и отац Милоша Вучевића оштетили државу за преко три милиона евра !

Прочитај ми чланак

СНП “Наши” пита надлежне институције како је могуће  да је тужилаштво одбацило као застарелу кривичну пријаву против Маје Гојковић за злоупотребу службеног положаја.

Реч је о пријави коју је против актуелне чланице Председништва СНС и њених сарадника поднео Илија Девић  инвеститор у изградњи аутобуске станице у Новом Саду.

Он је 2006. године закључио уговор с тадашњом градоначелницом Мајом Гојковић о међуградској станици, свој део посла је завршио, али власт није преусмерила саобраћај на нову локацију.

кримоси-снс

Девић је одбаченом кривичном пријавом теретио Гојковићеву и сараднике да су оштетили градски буџет за 400 милиона динара. Тачно толико је, по правоснажној пресуди из 2014. године, град Нови Сад платио његовој АТП Војводини на име штете због неизвршених обавеза.

СНП “Наши” подсећа да у овом случају тужилац није радио по закону већ онако како су му политичари наредили, а инвеститор Аутотранспортног предузећа Војводина Илија Девић оптужио је тужилаштво у Новом Саду да је осујетило поступак против Маје Гојковић и њених сарадника због тога што су они високи функционери СНС.

Девић је у изјави за јавност оценио да је тужилаштво у Србији „рак-рана овог друштва“ јер и даље ради „под притиском тајкуна, моћника, криминалних група, а у жељи да буде допадљиво политичарима“.

СНП “Наши” дошао је до информација да је град ипак морао да плати дуговање, али Маја Гојковиће и њени напредњаци прошли су без икакве казне.

Наиме, основни јавни тужилац је  одлучио да, „на основу Закона о кривичном поступку, постоје околности које трајно искључују њихово гоњење, а то је застарелост кривичног гоњења“.

Осим Маје Гојковић међу осумњиченима је био и тадашњи председник Скупштине града Зоран Вучевић, отац актуелног градоначелника Милоша Вучевића из СНС.

СНП “Наши” поставља питање да ли је и овај процес заустављен како би Маја Гојковић и Милош Вучевић беспоговорно извршавали сва наређења Александра Вучића и били главни заштитници криминалне политике СНС-а?

Информативна служба

СНП “Наши”

Back to top button