ПОЛИТИКА

АРАНЂЕЛОВАЦ: ЗЛОУПОТРЕБА СРЕДСТАВА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ ИЗ БУЏЕТА ОПШТИНЕ

Прочитај ми чланак

На управо завршеном конкурсу којим су распоређена средства за информисање из буџета општине Аранђеловац, догодила се још једна пљачка у режији Српске напредне странке, председника општине Бојана Радовића и народног посланика Милосава Милојевића.

О чему се заправо ради? Некадашња општинска телевизија, а након приватизације од 2015. године искључиво напредњачка телевизија – РТВ „Шумадија“, је на поменутом конкурсу од укупно предвиђених 8 милиона динара средстава добила чак 5 милиона!!! Како и по којим линијама се исисава новац из буџета на овом примеру је најлакше видети, јер је председник општине Бојан Радовић врло близак рођак народног посланика СНС-а Милосава Милојевића, док је директор РТВ „Шумадија“ зет поменутог народног посланика.

Истичемо и да у склопу кампање за претходне локалне изборе у Аранђеловцу нико из опозције није могао послати саопштење, а камоли гостовати на напредњачкој РТВ „Шумадија“, а такав тренд је настављен до дана данашњег, а траје све од поменуте приватизације 2015. године. Са друге стране, примера ради, аранђеловачка телевизија са регионалном фреквенцијом РТВ „Сунце“ је на конкурсу добила само 300 хиљада динара. По свему судећи, на делу је освета Бојана Радовића и Милосава Милојевића према свима који дозвољавају да се чује опозициони глас.

Након овог очитог примера пљачке од стране општинске власти, након набавке видео камера у износу од 22,5 милиона динара од којих пола не ради, након злоупотреба аутомобила за децу са посебним потребама од стране појединих функционера СНС-а, сматрамо да је крајње време да реагују инспектори за привредни криминал и јавни тужилац у Аранђеловцу, како би се спречила даља пљачка општинског буџета, а одговорни за пљачку били санкционисани у складу са законом.

ОО Двери Аранђеловац

Back to top button