ПОЛИТИКА

ДВЕРИ – ЈКП “Букуља“ је носилац загађења улица

Прочитај ми чланак

Иако смо више пута указивали на проблем након одношења смећа, у раду Јавно-комуналног предузећа „Букуља“ ништа се није променило. Шта више, стање на аранђеловачким улицама је све горе, што показују и фотографије које су нам послали наши суграђани.

Наиме, цена комуналних услуга је поскупела за 23%, а најскупља ставка јесте одношење смећа. И поред тога, након одношења смећа, градске улице, а посебно оне на периферији града изгледају прљавије. Основни проблем представља просипање остатка смећа из камиона, за шта смо добили информацију из самог предузећа да је у питању људски фактор, а не неисправност тзв. камиона-смећара, јер посуде које се налазе у дну камиона се не празне редовно како би требало и на тај начин се остаци смећа преливају и завршавају на улици. Аранђеловачким улицама се тако шири изузетно непријатан мирис, а посебна опасност постоји од ширења разноразних заразних болести, док су грађани сами приморани да перу улице након одношења смећа.

Захтевамо пуну одговорност локалне власти за овај проблем, јер ЈКП „Букуља“ служи само за удомљавање партијских послушника Српске напредне странке, док у пракси рад овог предузећа никада није био на нижим гранама.

ОО Двери Аранђеловац

Back to top button