ПОЛИТИКА

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave – Dejan Vlajković pokušao puč u Nacionalnom savetu Roma

Sada već čuveni Dejan Vlajković, ali ne po radu za Rome, već po mahinacijama u koje je uključen je tokom 2015. godine pokušao da izvrši puč u Nacionalnom savetu Roma i na ilegalnoj sednici u Leskovcu postavi lažnog predsednika .

 

Zbog ovog pokušaja puča oglasilo se i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i odbacilo je zahtev da se kao predsednik Nacionalnog saveta Roma registruje Srđan Šajn i potvrdilo je mandat Vitomira Mihajlovića kao predsednika tog Saveta.

U sporu grupe članova Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, koje predvodi generalni sekretar Saveta Dejan Vlajković i predsednika Saveta Vitomira Mihajlovića, Ministarstvo je u rešenju konstatovalo da je “neosnovan” zahtev Dejana Vlajkovića za upis promene predsednika Nacionalnog saveta Roma.

Sednica Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine od 2. septembra na kojoj je smenjen Vitomir Mihajlović i za predsednika Saveta izabran Srđan Šajn “nije zakazana i održana u skladu sa Zakonom o nacionalnim savetima i važećim Statutom Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine”, zaključuje se u odluci Ministarstva državne uprave, koja je doneta 13. oktobra.

Ministarstvo je konstatovalo i to da nema dokaza da je generalni sekretar Dejan Vlajković preduzeo nekoliko proceduralnih koraka, koje je bio dužan po Zakonu i po Statutu, da bi sednica Saveta na kojoj je smenjen Mihajlović, a na njegovo mesto izabran Šajn, bila u skladu sa propisima.

Zaključuje se da nema dokaza da je Vlajković obavestio predsednika Saveta Mihajlovića, niti Izvršni odbor o inicijativi članova Saveta za održavanje sednice, kao ni da zakonom niti Statutom nije propisano postojanje “predsedništva” kao organa nacionalnih saveta, na čije odluke se Vlajković poziva.

Ovo je samo još jedan dokaz da predsednik opštine Arandjelovac u svom bliskom okruženju ima duboko kriminalne ljude, ali koji su mu pre svega potrebni kako bi vodili BOT kampanje na internetu i napade na opoziciju.

Ar Info

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker