ПОЛИТИКА

ИНТЕРВЈУ БОЈАН РАДОВИЋ – Родитељи лажу, аутомобили су намењени искључиво за стручни тим!

Прочитај ми чланак

Портал Ар Инфо објављује специјални интервју са председником општине Бојаном Радовићем, а поводом афере са аутомобилима са децу са посебним потребама. Интервју смо добили од нашег колеге из Таблоида Ранка Икодиновића. По речима председника општине родитељи деце који су се обратили јавности лажу и аутомобили нису уопште били намењени деци већ искључиво члановима стручног тима.

Читав интервју који је Бојан Радовић дао новинару Ранку Икодиновићу:

1. Добили смо допис родитеља деце са посебним потребама да општина Аранђеловац није дала аутомобиле на коришћење поменутим лицима и поред тога што су добијена на конкурсу баш за децу са посебним потребама?

Поптуно је нетачна информација да су поменути аутомобили намењени за превоз деце која су корисници услуге личног пратиоца на територији општине Аранђеловац. Возила која је Општина Аранђеловац добила преко пројекта „Развој и унапређење услуге лични пратилац детета и ученика“ искључиво су намењена  члановима стручног тима ангажованим на реализацији истог. Обзиром да је обухваћено 22 деце и 22 лична пратиоца, кроз пројекат је одређена новчана накнада за трошкове превоза деце и пратиоца, а локална самоуправа плаћа новчану накнаду за превоз и родитељима деце која су корисници услуге

2. Да ли пројекат јасно каже да се возила током две године морају користити за децу са посебним потребама, а да након тога остају општини на коришћење?

Напомињемо да су аутомобили већ сада регистровани на Општину и намењени искључиво за превоз стручних тимова, што је понављамо и дефинисано самим пројектом.

3. Да ли се у аутомобилима ван радног времена возе општински функционери?

Због специфичности пројекта аутомобили се могу користити у преподневним и послеподневним часовима.

4. Нама су достављене фотографије како су аутомобили пракирани испред кућа ван радног времена, па чак и испред једног кафића у вечерњим сатима, како то коментаришете?

Молим Вас да нам доставите и слике аутомобила како бисмо  проверили веродостојност истих, пошто су се на друштвеним мрежама појавиле фотографије аутомобила која нису власништво Општине.

Ranko Ikodinovic – Tabloid

Back to top button