ПОЛИТИКА

ОПШТИНА ПОКРАЛА БОЛЕСНУ ДЕЦУ И ДАЛИ САОПШТЕЊЕ – Аутомобиле користе “стручна” лица!

Након што је портал Ар Инфо разоткрио још једну криминалну делатност напредњачке власти огласила се и Општина Аранђеловац срамним саопштењем. У њему је речено да аутомобиле возе “стручни тимови” што је још једна лаж. Аутомобиле користе фукционери СНС-а и то ван радног времена и прииком излазака у град за викенд. О односу према деци која су аутистична и која не могу користити јавни превоз са који им они “плаћају карту” је више него срамно оправдање.

Бојан Радовић да има трунку човека у себи поднео би неопозиву оставку.

Саопштење општине изгледа овако:

Поштовани суграђани,

Поводом информације да је деци која су корисници услуге личног пратиоца на територији општине Аранђеловац ускраћен превоз, обавештавамо Вас да је кроз Пројекат “Развој и унапређење услуге лични пратилац детета и ученика“ плаћен превоз како личним пратиоцима, тако и деци. Родитељима деце која користе ову услугу превоз је плаћен из средстава локалне самоуправе, док је деци и пратиоцима превоз плаћен из средстава Пројекта.
Локална самоуправа је 2015. године донела Одлуку о мерама помоћи ученицима и студентима са инвалидитетом, тако да је и пре почетка пројекта локална самоуправа из свог буџета обезбеђивала средства за надокнаду трошкова превоза у висини цене карте у јавном превозу и деци и родитељима. Кроз пројекат Општина Аранђеловац је добила два аутомобила марке Фиат 500л, која могу да користе стручни тимови ангажовани на реализацији истог. Обзиром, да је пројектом обухваћено 22 деце и 22 лична пратиоца, није технички изводљиво да се превоз организује са два аутомобила, и зато се средства за превоз исплаћују у новчаном износу, што значи да је потпуно нетачна информација да је деци и њиховим родитељима ускраћен превоз.

Ар Инфо

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker