ПОЛИТИКА

МЛАДИ БЕЖЕ ИЗ АРАНЂЕЛОВЦА – МАРКО Н. – Нећу да будем СНС бот да бих добио посао!

Прочитај ми чланак

У протекле две године из Аранђеловца је по статистикама отишло преко 3000 људи од 21 до 45 година.

Овакво осипање становништва дешава се због немогућности за проналажење посла и недостатка икакве  перспективе да ће се нешто променити на боље.

Наш саговорник Марко Н. пре 18 месеци отишао је у Француску где ради на грађевини.

Отишло је нас четворица из Аранђеловца, нашли смо оглас да су потребни радници на грађевини у Француској. Фирму држи наш човек из Србије, па смо веома лако завршили све што је потребно и сада смо тамо.

Зарађујемо више за једну годину него што  би смо у Аранђеловцу за десет. Најпре смо отишли да будемо пар месеци, зарадимо кинту, и вратимо се  у град, али мени сада не пада на памет да се овде враћам. Ево сада сам дошао пар дана и не само да се ништа није променило, него је још горе. Овим градом влада најгори олош. Мени су тражили да будем члан СНС-а да лепим  и цепам плакате, па ако се докажем обећали су ми да ће ми наћи посао. Одбио сам. То је брука и срамота шта се ради. Ја на пример имам само средњу школу и донекле могу да разумем што нема посла. Али моја сестра од стрица је завршила Економски факултет и када је отишла у општину да види за неки посао, један од тих општинских гмазова јој је предложио да мало изађу у град, на неку вечеру, што је у преводу значило да треба да спава са њим. Девојка је отишла у Канаду и рекла да се никада  неће вратити овде.

Брука и срамота је ко нам води град. Пола њих знам из града и школе, то су углавном трагични ликови коју су  могли да прођу само у оваквом систему најгорег шљама и олоша.

Свако ко је  мало нормалан гледа да побегне из овог безнађа, рекао је за Ар Инфо наш саговорник.

Ово је  само један потресан пример због чега млади напуштају Аранђеловац и не виде у њему никакву перспективу.

Ар Инфо

 

 

 

Back to top button