ВЕСТИ

Evakuisani u Aranđelovcu na sigurnom

Прочитај ми чланак

Sve osobe, koje su evakuisane iz svojih domova i vozila, nakon snažnog nevremena koje je prošle noći pogodilo Aranđelovac, su zbrinute na sigurnom su i bezbednom mestu. Iz vode je izvučeno i nekoliko automobila.

Kako je rečeno Tanjugu u Vatrogasnoj jedinici Aranđelovac, prošle noći pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, su više puta intervenisale i tom prilikom je pet osoba evakuisano iz putničkih vozila, kao i majka sa dvoje dece iz stambene zgrade.

FOTO: F. KRAINCANIC / TANJUG

Crpljenje vode vršeno je oko 15 puta na najkritičnijim mestima, u ulicama Kneza Miloša, Kralja Aleksandra i Kralja Petra Prvog, a urađena je i intervencija u parku Bukovičke banje, gde je voda dostizala visinu nešto malo manje od metra.

U toku dana je situacija vraćena u normalno stanje, snabdevanje vodom je normalizovano, a najveći problem su pravili šut i mulj, koji su nanešeni.

U Aranđelovcu se tokom noći očekuju nove padavine, kao i u ponedeljak popodne, s tim da prema najavama meteorologa one ne bi trebalo da budu istog intenziteta kao prethodne.

FOTO: F. KRAINCANIC / TANJUG

Prošle noći u Arandjelovcu je palo 77 litara kiše na jedan kvadratni metar, usled čega je došlo do izlivanja vode iz kanalizacionih cevi i tom prilikom poplavljeni su podrumski prostori stambenih kuća i zgrada.

Rano jutros je u toj opštini proglašena vanredna situacija.

Blic

Back to top button