ПОЛИТИКА

Небојша Стефановић отворио погон фирме БЕКАМЕНТ блиске режиму Александра Вучића

Прочитај ми чланак
 Данас су отворени нови погони у компанији Бекамент која је блиска режиму Александра Вучића. Током локалних избора у Аранђеловцу Бекамент је отворено позивао своје раднике да гласају за Српску напредну странку.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић присуствовао је данас у компанији Бекамент отварању нових погона за производњу прашкастих материјала и течног програма, као и потпуно аутоматизовани магацин у оквиру свог фабричког комплекса у Аранђеловцу.

У име Владе Србије, која је делом субвенционисала рад ове компаније, Стефановић је изразио озадовољство што се прозиводни капацитети Бекамента из године у годину повећавају.

– Тиме је њивохо учешће у плаћају пореза сваке године све веће, запошљавање људи, они доприносе и развоју локалне самоуправе, али и у новцу који као друштвено одговорна компанија издвајају – навео је министар.

Он је истакао да је новац, који је држава дала за субвенције компанији, већ сада већи од датог износа.

– Ти људи показују да не размишљају о новцу већ о томе како да нешто ураде за своју земљу, како да врате нешто друштву и како да јачају и снаже компанију која је лидер у региону. Ја верујем да може да буде једна од водећих у Европи у производњи ове врсте материјала – нагласио је Стефановић.

Он је напоменуо да је поносан што већ, како је рекао осам година познаје породицу Чоловић, која води Бекамент.

– Они били су такви људи да нико не може за њих да каже ружну реч, а свако ко је у пословном смислу пратио развој ове компаније може да каже само похвалу – напоменуо је Стефановић.

Он је изразио наду да ћемо, како је навео, сваке године имати прилику да се радујемо и овој и многим другим компанијама и сваком новом радном месту које се отвара у нашој земљи.

– Оно што је председник Александар Вуцицћ урадио и као влада још од 2014. године па наовамо, је да се ствара амбијент запошљавања људи, да се привлаче страни инвеститори али и да се једнако субвенционишу и помажу домаћи инвеститори. То показује да смо као држава отворени за ту врсту утакмице и да нам је интерес нашег народа на првом месту – навео је Стефановић.

Информер/ Ар Инфо

 

Back to top button