ПОЛИТИКА

BOJAN RADOVIĆ UVEO JOŠ VEĆE NAMETE – JKP Bukulja uvela BLOK-TARIFU

Прочитај ми чланак

Javno komunalno preduzeće „Bukulja“ Aranđelovac počelo je od 1. juna  sa implementacijom tarifnih zona, tj. uvođenjem blok-tarifa za potrošače iz kategorije fizičkih lica.

Uvode se tri tarifne zone:

-prva sa mesečnom potrošnjom po domaćinstvu do 25m³,

-druga zona sa mesečnom potrošnjom po domaćinstvu u rasponu od 25m³ do 40m³ (cena po 1m³ vode za 50% veća za svaki m³ preko 25.) i

-treća zona sa mesečnom potrošnjom po domaćinstvu preko 40m³ (cena po 1 m³ 100% veća za svaki m³ preko 40.).

Ove tarifne zone će važiti za domaćinstva sa pet i manje članova.

Imajući u vidu da postoje i višečlana domaćinstva, u JKP „Bukulja“ su  predvideli  i šire opsege tarifnih zona za domaćinstva sa šest i više članova.

Pravo na ostvarivanje širih raspona tarifnih zona mogu ostvariti ona domaćinstva čiji članovi na šalteru reklamacija u prostorijama JKP „Bukulja“ Aranđelovac popune Izjavu o kućnoj zajednici, gde će prilaganjem na očitavanje ličnih karata članova domaćinstva i/ili zdravstvenih knjižica za decu koja ne poseduju lične karte potvrditi mesto prebivališta članova svog domaćinstva.

Predvidjeni su  i popusti za porodice sa troje i više maloletne dece i one će imati pravo na popust od 50% na cene komunalnih usluga. Popust se obračunava do navršenja punoletstva najmlađeg deteta.

Pravo na ostvarivanje ovog popusta mogu ostvariti one porodice čiji članovi na šalteru reklamacija u prostorijama JKP „Bukulja“ Aranđelovac popune Izjavu o kućnoj zajednici, gde će prilaganjem na očitavanje ličnih karata članova domaćinstva i/ili zdravstvenih knjižica za decu koja ne poseduju lične karte potvrditi ispunjavanje uslova za ostvarivanje ovog prava.

u JKP „Bukulja“ napominju da svi potrošači iz kategorije fizičkih lica koji su izmirili sve prethodne račune u roku dospeća i dalje imaju pravo na popust od čak 10% za poslednji obračunski period.

Ar Info
Back to top button